Afbeelding
Sportservice Veenendaal

VVD en D66 winnen ook in Veenendaal: ‘Dit biedt veel mogelijkheden’

Overig

VEENENDAAL (ANP) Sportkoepel NOC*NSF heeft verheugd gereageerd op de verkiezingsuitslag. Ondanks dat sport een bescheiden rol inneemt op de politieke agenda juicht algemeen directeur Gerard Dielessen (66) de opmars van D66 en de winst van VVD toe. Ook in Veenendaal boekten deze twee partijen winst bij de Tweede Kamerverkiezingen. 

,,Als we ervan uitgaan dat VVD en D66 de nieuwe coalitie gaan vormen, dan biedt dat veel mogelijkheden”, aldus Dielessen. ,,Toevallig zijn dat twee partijen die sport in hun programma hebben staan. Vooral van de VVD weten we dat ze sport heel erg belangrijk vindt. Tenminste, dat hebben hun acties de afgelopen jaren wel aangetoond. Anders zouden ze zich wel anders hebben gedragen.”

TOEGANKELIJK Ook D66 heeft het beste voor met de sportsector, meent Dielessen. ,,Ze lopen er niet voor weg om bijvoorbeeld grote multisportevenementen naar Nederland te willen halen. En ze willen de financiële drempels wegnemen, waardoor sporten voor iedereen toegankelijk is”, aldus de directeur.

,,De VVD en D66 omarmen ook de topsport en willen dat nog verder ontwikkelen. Nederland presteert uitstekend en sporters zijn rolmodellen, noem maar op. Sport enthousiasmeert. Dat zien zij ook.”

BEWEEGCIJFERS Dielessen, die vooral in Rudmer Heerema van de VVD een ‘sportambassadeur’ in de politiek ziet, maakt zich wel zorgen over de nabije toekomst. ,,De beweegcijfers zijn echt heel slecht en er moet veel gebeuren. De sportdeelname onder kinderen is gehalveerd”, aldus Dielessen.

,,Als het met deze cijfers niet lukt sport hoog op de agenda te zetten, wanneer dan wel? Ik ga ervan uit dat we na de verkiezingen de sport een belangrijke plek kunnen laten krijgen in het regeerakkoord.”

ZO STEMDE VEENENDAAL
Ook in Veenendaal bleef de VVD de grootste partij bij de Tweede Kamerverkiezingen en ook in Veenendaal was er winst voor D66 en Forum voor Democratie. Daar tegenover staan flinke verliezen voor CDA en GroenLinks en ook PVVV, SP en 50PLUS moesten inleveren. Bekijk hieronder alle cijfers over de Tweede Kamerverkiezingen in Veenendaal.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 23 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45