Afbeelding
BDUmedia

Vriendengroep loopt Grebbelinietocht van 92,5 kilometer voor AHC Kids Nederland

Overig

VEENENDAAL Het begon als geintje om in de coronatijd de Grebbelinietocht te lopen en inmiddels is het uiterst serieus voor De Veense Wandelaars. Drie Veenendalers gaan de wandeltocht van 92,5 kilometer afleggen, van Spakenburg tot Ochten, voor het goede doel.

door Jeroen van der Veer

De loop wordt door Jan Kroon, Katinka Oerlemans en Tim van Offeren tijdens Hemelvaart afgelegd en zij hopen zo veel als mogelijk geld op te halen voor AHC Kids Nederland. De dochter van Kroons zwager heeft Alternating Hemiplegia of Childhood (AHC); een zeldzame neurologische aandoening, waarbij kinderen regelmatig tijdelijk verlammingsaanvallen van één of beide kanten van het lichaam krijgen.

Een aanval gaat vaak gepaard met spraakverlies, verlaagd bewustzijn, spierverkrampingen, niet kunnen eten en drinken, ademhalingsstoornissen en veel pijn. Omdat deze ziekte zo zeldzaam is, zijn er weinig fondsen beschikbaar. Dit omdat dit voor de farmaceutische industrie niet interessant is om hierin te investeren. 

,,En daarom gaan wij hiervoor lopen”, aldus Van Offeren, die een bekend gezicht is in de Veenendaalse sportwereld. ,,In de corona-tijd liepen wij met vrienden en we zeiden voor de grap dat we best de Grebbelinietocht konden doen. Al snel kwam het idee om een goed doel hieraan te koppelen en we kwamen bij AHC Kids Nederland uit. Er is nog te weinig aandacht hiervoor en als er oneindig geld beschikbaar was, kon er een medicijn komen. Laten wij dan maar de aanzet ervoor zijn...”

Inmiddels zijn er wereldwijd artsen geheel belangeloos de onderzoeken aan het uitvoeren voor deze zeldzame aandoening, maar de laboratoria om onderzoek uit te voeren zijn erg kostbaar. Daarom vragen de Veenendalers nu aandacht voor de AHC Nederland en hopen ze zo veel als mogelijk geld op te halen en de actie loopt al vrij goed. Van Offeren: ,,Beter dan verwacht”, moet hij eerlijk bekennen. ,,Maar dat betekent niet dat we hierdoor stoppen met nog meer geld ophalen. Sterker nog; we worden er hongerig door. Wij gaan straks die 92,5 kilometer lopen en dat wordt zwaar... maar die kids hebben het nog zwaarder. Dat is onnodig, als er maar geld is. Dus ik hoop dat er veel gedoneerd wordt. Iedere euro is er één.”

Doneren? Dat kan door te klikken op de volgende link: klik hier.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 2 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 8 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 11 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 23 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30