Afbeelding
Ted Walker

Wachtlijst bij zwemles groeit extreem door de lockdown: ‘Ik maak mij daar zorgen om’

Overig

VEENENDAAL De wachtlijst voor zwemles wordt groter en groter bij Zwembad De Vallei. De lockdown zorgt ervoor dat kinderen niet kunnen zwemmen en dat wordt gemerkt. ,,De wachttijd is nu echt wel een maand of achttien.”

door Jeroen van der Veer

Nee, blij worden ze in het zwembad niet van de maatregelen. De deuren zijn al weken gesloten en uitzicht op betere tijden is er ook nog niet. Naast dat het zwembad inkomsten misloopt, vindt Sander Schoone (manager Zwembad) het vooral doodzonde voor de kinderen. ,,Die willen erg graag zwemmen. En weet je: zwemmen verleer je niet... het is alleen dat ze een conditie-achterstand krijgen en de wachtlijst alleen maar langer gaat worden.”

CONDITIE Voor de corona-crisis lagen er zo’n 1100 kinderen per week in het bad en nu is het er muisstil. ,,Tijdens de eerste lockdown waren we tien weken dicht en moet ik eerlijk toegeven dat de impact bij de kinderen wel meeviel. Ze waren redelijk snel weer op niveau, alleen conditioneel zag je wel dat de kids achteruit waren gegaan en daar ben ik nu ook een beetje bang voor.”

VEILIG Zicht op betere tijden is er voorlopig nog niet, weet ook Schoone. Hij verwacht niet dat de zwembaden bij de eerste versoepeling zitten en daardoor groeit de wachtlijst. ,,Stel we mogen straks weer op vakantie, dan kunnen kinderen die anders wél hun diploma hadden gehaald nu niet zwemmen. Daar maak ik mij zorgen om en daarom hoop ik dat ze dit in Den Haag ook zien. Aquasporten kan ik begrijpen dat dit nog niet kan, maar zwemles? De ouders kunnen hun kind brengen en ophalen, toch? We hebben voorheen aangetoond dat dit veilig kan en we kunnen diezelfde draaiboeken weer uit de kast halen.”

FLINKE PUZZEL Om de wachtlijst zo klein mogelijk te houden, proberen ze bij het zwembad van alles. Zo kan er gedacht worden aan betere spreiding en onder andere meer lessen. ,,We willen iedereen zo snel als mogelijk les kunnen geven. Simpelweg omdat dit belangrijk is. Het is een flinke puzzel die we daarvoor moesten leggen, maar die is al klaar. Mochten de seinen op groen gaan, dan gaan we knallen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 1 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 3 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 5 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 8 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00