Afbeelding
Sportservice Veenendaal

‘Maak sport voor 55-plussers toegankelijk’

Overig

VEENENDAAL Het Nationaal Ouderenfonds doet een oproep aan het demissionair kabinet om sporten ook voor 55-plussers toegankelijk te maken. Dinsdagavond maakte premier Mark Rutte tijdens de persconferentie over het coronabeleid bekend de leeftijdsgrens voor buitensport in teamverband op te krikken tot 27 jaar. De versoepeling gaat in vanaf 3 maart.

Volgens directeur Corina Gielbert van het Nationaal Ouderenfonds zijn sport en beweging zeker voor ouderen belangrijk om mentaal en fysiek fit te blijven. ,,Ouderen geven aan het bewegen met elkaar erg te missen. Het is daarom hoog tijd om sport voor alle 55-plussers op een veilige manier weer toegankelijk te maken.”

ZELFREDZAAM Die mening wordt gedeeld door Liesbeth Preller, specialist bewegen voor ouderen en chronisch zieken bij Kenniscentrum Sport & Bewegen. ,,De helft van de ouderen is tijdens de coronapandemie minder gaan sporten en bewegen, vooral de mensen die toch al beperkingen hebben of alleen wonen. Dat terwijl bewegen juist aantoonbaar zorgt voor een betere lichamelijke en mentale gezondheid, en mensen in staat stelt langer zelfredzaam te blijven. Sociale contacten zijn een belangrijke drijfveer voor ouderen om deel te nemen aan beweeggroepen. Het is dus voor het individu en de maatschappij belangrijk om ouderen op korte termijn weer de mogelijkheid te bieden om veilig in groepsverband te sporten en te bewegen.”

BEWEEGPOSTER Omdat veel ouderen het lastig vinden om dagelijks voldoende beweging te krijgen, heeft Kenniscentrum Sport & Bewegen een aantal handige producten gebundeld. Zolang het sporten en bewegen in groepsverband niet mogelijk is, kunnen ouderen aan de hand van de beweegposter toch met concrete oefeningen aan de slag.” Bekijk onderstaande beweegposters voor beweegtips. (Klik op de afbeelding om hem te vergroten)

De afgelopen maanden mochten alleen jongeren tot en met 17 jaar samen buiten sporten. De versoepeling door de leeftijdgrens tot 27 jaar te verhogen, geldt alleen voor trainingen en onderlinge wedstrijden. Competities worden nog niet hervat.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 14 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 23 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45