Afbeelding
SKF korfbal

Coronaversoepeling met gejuich ontvangen bij SKF: ‘Och echt, wat heerlijk’

Korfbal

VEENENDAAL Bij SKF sprongen de trainer en spelers een gat in de lucht toen ze hoorden dat buitensport tot en met 27 jaar weer mogelijk was. Binnen de selectie van de Veenendaalse korfballers is niemand ouder dan 25 en daarom kunnen zij weer volle bak aan de slag. ,,Dit had ik echt niet verwacht.”

door Jeroen van der Veer

Voor het eerst sinds lange tijd waren de korfballers dinsdagavond in viertallen aan het trainen, toen coach Wouter van Steenbergen een app’je van de technische commissie ontving. ,,Ik had hen een foto gestuurd dat we lekker bezig waren en ik kreeg de vraag terug hoe oud onze oudste speler was. Toen wist ik eigenlijk genoeg.”

‘WAT HEERLIJK’ Dat betekent dat de korfballers vanaf volgende week woensdag weer onderling tegen elkaar mogen spelen en dat gaat gebeuren ook. Zo wil de selectie op dinsdag en donderdag een uur trainen en op zaterdag zullen onderlinge partijen gespeeld worden. ,,Onze A- en B-selectie bestaat uit 21 spelers. Dus we kunnen mooi doorwisselen en ervoor zorgen dat niemand overbelast raakt. Och, echt… wat heerlijk om weer op een normale manier over korfbal te kunnen praten.”

WEDSTRIJDELEMENT ,,De afgelopen periode hebben de spelers vooral zelf gewerkt aan hun conditie via een schema dat wij ze gaven”, aldus Van Steenbergen met een lach. ,,Straks kunnen we goed zien wie zich hieraan gehouden heeft. Weet je wat vooral fijn is? Dat je weer een wedstrijdelement in je trainingen kan stoppen. Want dat schieten is leuk, maar na enkele oefeningen heb je dat ook wel gezien. We kunnen nu echt weer volle bak aan de slag en daar was iedereen ook wel aan toe.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 10 minuten geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 21 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41