Afbeelding
Jeroen van den Berg

DOVO koopt contract hoofdtrainer Calderwood af

Voetbal

VEENENDAAL Na weken vol onzekerheid, moddergooien en ruzies is de kogel door de kerk: DOVO en trainer/technisch manager Scott Calderwood zijn uit elkaar. De Veenendaalse voetbalclub heeft het contract van Calderwood afgekocht.

door Jeroen van der Veer

Terwijl al het voetbal door de coronacrisis stil kwam te liggen, was er binnen DOVO een interne strijd aan de gang. De Financiële Stichting DOVO (FSD) en trainer Calderwood konden niet meer door één deur en dat had onder meer te maken met het feit dat FSD-voorzitter Lenno van Kleef vond anderen (Wilco Vink en William Honders) meer betrokken moesten worden bij de ontwikkelingen rond het eerste team. Daarnaast vond hij dat ‘adviseur’ Wim van den Bosch afstand moest nemen. 

Over de situatie schreef RegiosportVeenendaal.nl een grote reconstructie. Er volgden veel ontwikkelingen, waarbij zelfs selectiespelers een vernietigende brief schreven

De kwestie kende veel verliezers. Spelers van DOVO verlieten de club met tegenzin, DOVO moet erg veel geld aan Scott Calderwood betalen om hem af te kopen, bestuursleden zijn opgestapt uit onvrede, Calderwood kan de klus niet klaren waarvoor hij naar Veenendaal kwam en het belangrijkste: DOVO heeft gezichtsverlies geleden. 

,,Het klopt dat we uit elkaar zijn en daar wil ik het eigenlijk even bij laten”, is wat Calderwood kwijt wil over de breuk. ,,Ik wil me focussen op de toekomst, positief vooruit kijken en mijn energie daarin steken. Mogelijk reageer ik later, al wil ik nu wel graag alle supporters, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun steun.”

Door het afkopen van het contract van Calderwood hoopt DOVO opnieuw te kunnen bouwen. Maar hoe, dat is de grote vraag. Eerder kondigde de club aan dat er nauwelijks geld beschikbaar was om een selectie samen te stellen die derde divisie-waardig was. De club heeft als doelstelling zich aankomend seizoen te handhaven. Nu er een flinke afkoopsom is betaald, zal het spaarpotje ook minder vol zijn. ,,Laat ik duidelijk zijn: Scott is een goede trainer en het is jammer dat het zo gelopen is”, aldus FSD-voorzitter Lenno van Kleef. ,,Wij wensen hem dan ook veel succes in de toekomst en we moeten nu ook beiden door. Voor DOVO is het nu belangrijk een trainer te vinden. Daar gaan wij ons de komende periode op focussen.”

Kortom; DOVO staat voor een enorme uitdaging en er moeten belangrijke keuzes gemaakt worden. Het is nu aan de FSD om aan te tonen dat zij de juiste koers varen en daarbij is één van de eerste taken een nieuwe trainer aan te stellen. Hierbij worden diverse namen genoemd, waaronder die van Jan Gaasbeek, Henne Oostermeijer en Tom Gesgarz. Al heeft die laatste niet de juiste papieren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 10 minuten geleden
Afbeelding
Internationale topteams bij 37e editie Veenendaal-Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Afbeelding
Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 7 uur geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 22 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal gisteren