Afbeelding
Aangeleverde foto

Rutten wil aankomend weekend knallen: ‘Ga niet alleen om vriendjes te maken’

Overig

VEENENDAAL Het worden spannende dagen voor Sabine Rutten in aanloop naar het Nederlands Kampioenschap indoor. De atlete uit Veenendaal bereidt zich voor het eerst sinds lange tijd weer voor op een grote wedstrijd. De coronacrisis hield ook de haar aan huis gekluisterd en daarom is ze erg benieuwd naar aankomend weekend. ,,Een top tien plaats zou mooi zijn.”

door Jeroen van der Veer

Als de topatlete gevraagd wordt waar ze denkt dat ze staat, kan Rutten daar geen duidelijk antwoord op geven. De afgelopen maanden was het vooral trainen, trainen en nog eens trainen. Geïmproviseerde trainingen weliswaar, maar toch: Rutten zat niet stil. Dat gaat ze zaterdag op de 800 meter ook absoluut niet doen, want de Veenendaalse wil vlammen. ,,Eindelijk weer een beetje wedstrijdspanning; dat heb ik wel gemist.”

WEDSTRIJDGEVOEL In aanloop naar een Nederlands Kampioenschap heeft Rutten normaal gesproken enkele wedstrijden. Daar komt ze er dan achter hoe haar vorm is, maar dat ontbreekt nu vanwege de coronacrisis. ,,Ik heb van de week een specifieke training gedaan om het wedstrijdgevoel toch te krijgen. Hierbij maken we flink tempo en verzuren de benen ook. Dat ging op zich lekker en daardoor denk ik dat ik er wel klaar voor ben.”

NIET ALLEEN VOOR DE GEZELLIGHEID Zaterdag kan ze eindelijk de atletiekbaan weer op. De afgelopen periode trainde Rutten vooral buiten, liep ze duurloopjes en zo nu en dan werd een trainingsmaatje uitgedaagd. Vooral uit dat laatste haalde Rutten veel voldoening, want continu alleen trainen is ook niet alles. ,,Door de coronacrisis heb je toch het contact met anderen gemist. Straks, bij het NK, zie en spreek je alle atleten weer. Maar ik ga er niet alleen heen om vriendjes te maken; ik wil gewoon knallen. Hard lopen, alles geven en zorgen dat ik een mooie eindklassering kan lopen.”

Een dag van te voren moeten alle atleten getest worden en dus ook Rutten. Het hoort er nou eenmaal bij, al is het wel een onwerkelijke tijd, beseft ook de atlete. ,,Tja, we hebben er allemaal mee te maken en veiligheid is natuurlijk belangrijk. We krijgen daardoor allemaal een sneltest. Bang om het virus daar op te lopen ben ik dus totaal niet. Nee, wat dat betreft ben ik vrij nuchter.”

Bang om het virus daar op te lopen ben ik dus totaal nietZaterdag is de grote dag en moet het gaan gebeuren. Ze heeft er zin in en doet verder deze week rustig aan. ,,Haha, nee niets doen doe ik niet. Ik ga wel wat trainen en bewegen, maar niet te veel inspannen. Ik studeer daarnaast ook nog; ik doe een Master in Nijmegen, waar ik ook tijdelijk woon. Anders blijf ik heen en weer reizen. Dus ik heb wat duurloopjes gedaan in de sneeuw, al waren er gelukkig ook flink wat fietspaden sneeuwrvij. Dus ach, laat het maar snel weekend zijn. Ik heb er namelijk zin in: eindelijk weer een wedstrijd.”

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 2 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 8 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 11 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 gisteren