Afbeelding
Pixabay

Botic van de Zandschulp verliest bij debuut Australian Open

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp is bij zijn debuut op de Australian Open in de eerste ronde uitgeschakeld. De 25-jarige Veenendaler verloor in Melbourne in drie sets van de 17-jarige Carlos Alcaraz. De setstanden waren 6-1, 6-4, 6-4.

Van de Zandschulp had net als zijn Spaanse opponent het hoofdtoernooi van het eerste grandslamtoernooi van 2021 bereikt via de kwalificaties. De Nederlander is de nummer 151 van de wereldranglijst. Zijn tegenstander staat vijf plaatsen hoger (146).

ACHTERSTAND In de eerste set op baan 17 kwam Van de Zandschulp er niet aan te pas. Hij verloor twee keer op rij zijn eigen opslagbeurt en kwam met 5-0 achter. Ook in de tweede set raakte de Nederlander meteen zijn eigen service kwijt. Hij kwam nog wel terug tot 3-3, maar de Spanjaard pakte opnieuw een break en won de set met 6-4.

Van de Zandschulp wist in de derde set beter partij te bieden tegen het Spaanse talent, maar hij verloor op 4-4 toch zijn service, waardoor Alcaraz voor de zege kon gaan serveren. Op de eerste van twee matchpoints sloeg de tiener meteen toe.

TALENT Alcaraz wordt beschouwd als een van de grootste talenten op de ATP Tour. Hij won in 2020 al drie challengertoernooien en is op weg naar de mondiale top 100. In aanloop naar de Australian Open was hij op een van de voorbereidingstoernooien in Melbourne David Goffin in twee sets de baas.

Van de Zandschulp, sinds maandag de beste Nederlander op de wereldranglijst, kende een merkwaardige voorbereiding op zijn eerste grandslamtoernooi. Kort na aankomst in Melbourne bleek dat één van de inzittenden van zijn vliegtuig positief had getest op corona, waardoor Van de Zandschulp twee weken in een ‘harde’ lockdown moest en niet mocht trainen.

Vorige week won Van de Zandschulp nog drie partijen op een voorbereidingstoernooi op Melbourne Park. Karen Chatsjanov bleek net te sterk.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 17 minuten geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 13 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 19 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 22 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32