Afbeelding
TV Spitsbergen

TV Spitsbergen wenst Botic van de Zandschulp succes bij debuut op Australian Open

Tennis

VEENENDAAL Voor tennisser Botic van de Zandschulp komt komende nacht één van zijn dromen uit. De Veenendaler debuteert op een grand slam toernooi. Voor de Veenendaalse tennisvereniging Spitsbergen reden om hun held, die ooit leerde tennissen op de banen van ‘Spits’ in een videoboodschap succes te wensen. Bekijk de video onderaan dit artikel.

TV Spitsbergen-voorzitter Erik Strijdhorst ‘trapt’ de video af als hij zegt dat hij Van de Zandschulp ,,namens achthonderd enthousiaste tennissers heel veel succes” wenst bij zijn eerste grand slam. In de video komen vervolgens diverse (jeugd)leden van Spitsbergen aan het woord, en ook sportwethouder Martijn Beek spreekt een woordje tot de Veenendaalse tennisser.

EERSTE WEDSTRIJD Het toernooi van de Australian Open is afgelopen nacht van start gegaan en Van de Zandschulp komt dinsdag meteen in actie. De Veenendaalse nummer 151 van de wereld neemt het op baan 17 op tegen de Spanjaard Carlos Alcaraz. De Spanjaard wist zich, net als Van de Zandschulp zelf, via het kwalificatietoernooi te plaatsen voor de Australian Open. De partij begint om 01.00 uur Nederlandse tijd.

Van de Zandschulp is sinds vandaag maandag de hoogst geklasseerde Nederlander op de ATP-ranglijst. Door zijn kwartfinaleplaats op het Great Ocean Road Open vorige week, een voorbereidingstoernooi in Melbourne, steeg hij acht plaatsen. Hij passeerde daardoor Tallon Griekspoor, die nu de mondiale nummer 156 is.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 4 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 18 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 23 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32