Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Tennisser Botic van de Zandschulp strandt in zicht halve finale

Tennis

VEENENDAAL Het is tennisser Botic van de Zandschulp net niet gelukt de halve finale te bereiken bij het Great Ocean Road Open. De Veenendaler had twee matchpoints maar moest uiteindelijk toch in drie sets zijn meerdere erkennen in de Rus Karen Khachanov.

Van de Zandschulp maakt in Melbourne zijn debuut in een toernooi van de ATP-Tour. En dat ging hem goed af. Na twee overwinningen versloeg hij eerder vandaag de Amerikaan Reilly Opelka in de derde ronde. Dat was een knappe prestatie want dit staat een stuk hoger op de wereldranglijst (40e) dan de Veenendaler (159e).

Doordat er donderdag niet gespeeld kon worden in verband met het testen van spelers op corona, moest Van de Zandschulp na zijn winst van vanmorgen vandaag ook meteen zijn kwartfinale partij spelen. Daarin trof hij de Rus Karen Khachanov, de nummer 20 van de wereldranglijst. 

En dat ging de Veenendaler ook goed af. In de eerste set hielden beide spelers elkaar lang in evenwicht, maar in de tiebreak trok Van de Zandschulp aan het langste eind. Op zijn derde setpoint sloeg hij toe (8-6). Ook in de tweede set ging het voorspoedig met de Veenendaler. Op 5-4 had hij zelfs twee matchpoints op de service van Khachanov. De Rus maakte die echter onschadelijk, brak vervolgens de Veenendaler en won de tweede set met 5-7.

Doordat Van de Zandschulp ook zijn eerste servicegame in de derde set verloor, liep hij eigenlijk de hele set achter de feiten aan. Op 3-5 volgde vervolgens ook een tweede break en daarmee ging de set met 3-6 naar Khachanov.

Van de Zandschulp kan zich nu gaan opmaken voor zijn debuut op een grand slam, komende maandag gaat de Australian Open van start. Daarin treft Van de Zandschulp de Spaanse tiener Carlos Alcaraz.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 13 uur geleden
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 15 uur geleden
Afbeelding
DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 uur geleden
Afbeelding
Regio Foodvalley: 'We dagen iedereen uit om de fiets te pakken in mei' 18 uur geleden
Sem Middelhoven en Remco van Ewijk zien graag dat meer kinderen gaan tennissen.
VTC en Spitsbergen krijgen de jeugd weer aan het tennissen: 'Juist nu is tennis de hype' 21 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 16 apr, 20:27
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 16 apr, 15:00