Afbeelding
Pixabay

Corona in Melbourne; honderden betrokkenen Australian Open in isolatie

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Rond de zeshonderd betrokkenen bij de Australian Open, onder wie tennissers, moeten in isolatie. De plaatselijke autoriteiten hebben de beslissing genomen nadat iemand die werkte in één van de bij de organisatie betrokken hotels positief heeft getest op het coronavirus.

Ook de Veenendaalse tennisser Botic van de Zandschulp zit in Melbourne. Hij speelt op dit moment het toernooi Great Ocean Road Open waarin hij vandaag de derde ronde bereikte en bereidt zich daar voor op zijn debuut op de Australian Open. Voor Van de Zandschulp staat donderdag zijn derde ronde partij tegen Reilly Opelka op het programma.

Momenteel zijn er al enkele voorbereidingsevenementen in en rond Melbourne aan de gang. Het programma daarvan zou donderdag mogelijk beïnvloed kunnen worden door de nieuwe ontwikkelingen. Premier Daniel Andrews van de staat Victoria zei echter dat van een afgelasting van sommige toernooien vooralsnog geen sprake is.

HOTELMEDEWERKER De besmette persoon is een 26-jarige man. Hij zou positief hebben getest op de Britse variant van het virus. Hij werkte in het Grand Hyatt hotel van Melbourne. Het was één van de accommodaties waar spelers hun tweeweekse quarantaine uitzitten, die verplicht is na aankomst in Australië. Voor hij zijn werkzaamheden begon had de man negatief getest, maar niet veel later begon hij verschijnselen te vertonen.

‘GEEN PANIEK’ Volgens Andrews bestaat bij ongeveer zeshonderd mensen het risico dat zij in nauw contact met de zieke man zouden zijn geweest. Zij zullen nu ook - opnieuw - worden getest. De premier benadrukte wel dat er ,,geen reden” voor paniek is. ,,We hebben vaker bewezen dat we dit aankunnen en vooralsnog is er sprake van slechts één geval.” Wel zullen de maatregelen in de betreffende staat, zoals het dragen van maskers in binnenruimtes, worden aangescherpt.

Het is nog steeds de verwachting dat de Australian Open, de eerste grand slam van dit jaar, maandag begint.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02