Afbeelding
Pixabay

‘Kabinet verlengt lockdown in ieder geval tot 2 maart’

Corona

VEENENDAAL (ANP) Het kabinet verlengt de harde lockdown in ieder geval tot dinsdag 2 maart, bevestigen ingewijden na berichtgeving hierover van RTL Nieuws. Dat betekent dat onder meer winkels, horeca, musea en bioscopen tot die tijd dicht blijven. Ook contactberoepen zoals kappers mogen tot 2 maart nog niet aan de slag. De lockdown was oorspronkelijk tot 9 februari afgekondigd.

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zullen de verlenging dinsdagavond officieel bekendmaken. Of de avondklok na 10 februari ook van kracht blijft, heeft het kabinet dinsdag nog niet besloten. Mogelijk volgt dat pas in het weekend. Voor verlenging van de avondklok is wel instemming van de Tweede Kamer nodig.

BRITSE VARIANT Volgens ingewijden is er dan meer tijd om te kijken wat het effect is van de avondklok, die op zaterdag 23 januari in ging. Ook is dan meer bekend over de Britse variant, die aan een gestage opmars bezig is in Nederland. Het RIVM meldt dinsdag dat mogelijk al twee derde van alle nieuwe coronabesmettingen door deze besmettelijker variant is veroorzaakt.

Zondag is er weer Catshuisberaad. Dan laten de meest bij de coronacrisis betrokken ministers zich bijpraten door deskundigen.

De lockdown zoals die nu geldt, werd op 15 december van kracht. De horeca sloot al weken eerder.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 7 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 8 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51