Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Tennisser Van de Zandschulp wint bij debuut op ATP Tour

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp heeft bij zijn debuut op de ATP Tour gewonnen van de Australiër Tristan Schoolkate, de nummer 844 van de wereld. Van de Zandschulp is de nummer 159 van de wereld die opmerkelijk genoeg nog nooit op een ATP-toernooi uitkwam. Vorige maand verzekerde de Veenendaler zich al van deelname aan de Australian Open, die volgende week begint.

In de eerste ronde van de Great Ocean Road Open ontdeed de Nederlander zich in twee sets van de 19-jarige Australiër, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten: 6-4 7-5.

In de tweede ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de Pool Kamil Majchrzak. Die staat vijftig plaatsen hoger op de wereldranglijst.

Van de Zandschulp had een verre van ideale voorbereiding. Omdat op zijn vlucht van Doha, waar hij zich kwalificeerde voor de Australian Open, naar Melbourne iemand positief had getest op het coronavirus moest hij twee weken in quarantaine.

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 44 minuten geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 15 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 21 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 23 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30