Afbeelding
Ted Walker

Burgemeester Kats: ‘Samen houden we Veenendaal veilig en roepen we relschoppers een halt toe’

Corona

VEENENDAAL De burgemeester van Veenendaal, Gert-Jan Kats, doet een oproep aan alle Veenendalers om de avondklok en de maatregelen te accepteren. Dinsdagavond werd vanwege serieuze dreigingen een noodbevel afgegeven voor bij het centrum en de wijk het Franse Gat. 

door Jeroen van der Veer

De burgervader daarover in een verklaring: ,,Het noodbevel was van meerwaarde voor het optreden van de politie. Dankzij de voorbereidingen en het actieve optreden van de politie zijn er grote ongeregeldheden voorkomen. Ook is de schade beperkt gebleven. Ondernemers hebben we geïnformeerd over de signalen die we hadden over mogelijke onrust. Zij hebben hier zeer adequaat op gereageerd en ook voorbereidingen getroffen. Voorbereidingen die niet nodig zouden moeten zijn als iedereen zich gewoon aan de maatregelen en de ingestelde avondklok houdt. Zeker deze ondernemers zijn door de coronacrisis al hard getroffen. Het is onacceptabel dat zij dan zich ook moeten verweren tegen mogelijke relschoppers.”

Gisteren kreeg de politie ook afbeeldingen toegestuurd waarin wijkagenten worden bedreigd. Basisteamchef Henk Wiesenekker: ,,Dit maakt me boos en is onacceptabel. Wij gaan dit grondig onderzoeken. Als je hierover informatie hebt, hoort de politie dat ook graag.”

Dinsdagavond werden er 11 bekeuringen uitgedeeld en er is een aanhouding verricht. Verbalen en aanhoudingen waren vooral gericht op overtreden van de avondklok en een persoon die stenen gooide naar de politie. Daarnaast zijn er groepen jongeren, voordat ze bij het centrum waren, aangesproken en weggestuurd.

Gert-Jan Kats wil dan ook benadrukken dat mensen hun verstand moeten gebruiken: ,,Houd je aan de maatregelen, blijf thuis en respecteer de avondklok. Je kunt het ergens niet mee eens zijn, maar geen enkele maatregel rechtvaardigt vandalisme of geweld. Diegenen die daaraan hebben meegedaan moeten zich verantwoorden. We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om ons aan de regels te houden. We blijven de komende dagen alert en informatie verzamelen om dit soort incidenten te voorkomen. Ook zijn we zichtbaar en onzichtbaar aanwezig,  zodat we snel kunnen handelen als dat nodig is. Samen houden we Veenendaal veilig en roepen we relschoppers een halt toe.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 41 minuten geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 22 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41