Joshua van den Berkt op de tribune bij zijn nieuwe club, De Valleivogels.
Joshua van den Berkt op de tribune bij zijn nieuwe club, De Valleivogels. Guido de Boer

‘Ik ben een completere keeper geworden, maar ik wil weer minuten maken’

Voetbal

VEENENDAAL ,,Ik wil weer minuten maken in een eerste elftal en Valleivogels was de eerste club die aanklopte. Ik kijk er naar uit.” Woorden van keeper Joshua van den Berkt, die overkomt van het Veenendaalse GVVV. ,,Ik heb geen spijt, maar had wel meer willen spelen daar.”

Door het vertrek van keeper Johan van der Wekken, die het voetballen niet meer kan combineren met een nieuwe functie op zijn werk, moest de TC van Valleivogels op zoek naar een nieuwe keeper. Die is nu dus gevonden in de persoon van de 23-jarige oud-SDVB’er Joshua van den Berkt, zoon van voormalig doelman Robert. ,,Ik wil vooral weer lekker elke week spelen in een eerste elftal en wenste ook zo snel mogelijk tot een keuze te komen”, zo vertelt de goalie die nog altijd in Barneveld woont. ,,Valleivogels belde als eerste en ik vond dat lekker dichtbij huis en ze spelen op een zeer redelijk niveau. Verder was het ook zo dat GVVV mijn contract niet verlengde dus moest ik wel op zoek naar een nieuwe club. Ik ben blij met Valleivogels.”

NOG EEN DOELMAN Bij de Veenendalers haalde men er - naast Johan Jansen - nog een doelman bij. ,,Op zich is concurrentie niet slecht, maar ik ben nu vooral toe aan speelminuten. Die denk ik wel te krijgen, zo is mij duidelijk geworden in de gesprekken. Neemt niet weg dat ik het natuurlijk nog wel moet waarmaken. Maar goed, mij is verteld dat er een veel jongere tweede doelman is die ik mede moet klaarstomen voor later.”

De Barnevelder werd twee tot drie weken geleden verteld dat hij op zoek moest naar een andere club. ,,Ja, het is daarna best snel gegaan. Of ik het zag aankomen dat GVVV niet met me verder zou gaan? Ergens wel, ergens niet, maar ik begreep uit de gesprekken wel dat zij er vanuit gingen dat ik zelf zou vertrekken.”

Van den Berkt (23) heeft de gehele jeugdopleiding van SDVB doorlopen. In het seizoen 2015/2016 maakte hij de overstap naar de A-selectie. Na twee seizoenen vertrok hij naar Blauw Geel’55 in Ede. Na een goed seizoen pikte tweede divisie-club GVVV hem op. Daar maakte hij drie seizoenen deel uit van de A-selectie. Hij maakte zijn minuten in het tweede elftal, het beloftenteam en in oefenwedstrijden bij de hoofdmacht.

‘VEEL GELEERD’ Wat is het gevoel dat nu overheerst als hij terugkijkt op die jaren? ,,Ik heb vooral heel veel geleerd en daar kan ik eigenlijk alleen maar tevreden over zijn. Wel heb ik het echte wedstrijdgevoel gemist, het is toch anders om vanaf de bank te moeten toekijken. Daar komt in Scherpenzeel dus gelukkig verandering in. Om terug te komen op dat vele leren; ik ben vooral specialistischer geworden en heb verschillende onderdelen van het keepen aangescherpt. Positioneel, het technische gedeelte, het gericht bezig zijn met wedstrijdsituaties, noem maar op. Verder heb ik veel geleerd van keeperstrainer Danny Lücke en de andere doelmannen van GVVV. Wat dat betreft durf ik best te zeggen dat ik een completere keeper ben geworden. Dat wil ik dus laten zien bij Valleivogels!”

door Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 5 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 8 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 23 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08