Afbeelding
Jeroen van den Berg

DOVO staat in brand; spelersgroep schrijft vernietigende brief

Voetbal

VEENENDAAL De spelersgroep van DOVO heeft vernietigend van zich laten horen en een mail naar de vereniging gestuurd. Zij hebben als collectief hun zorgen geuit over wat er op dit moment binnen de club (’lees: alles rondom het eerste elftal’) gebeurt.

door Jeroen van der Veer

Al langer is het bekend dat de FSD, op voetbaltechnisch gebied bestaande uit Wilco Vink en William Honders met als voorzitter Lenno van Kleef, in strijd is met ‘Kamp Calderwood’. Laatstgenoemde is technisch manager en trainer van de club en al weken niet bij DOVO geweest. Dit omdat hij het vertrouwen in de FSD heeft opgezegd, nadat volgens hem er een onwerkbare situatie is ontstaan. Ondertussen gaat de FSD ‘gewoon’ door met het aantrekken van spelers en daar steken alle selectiespelers nu een stokje voor. 

Hoe er met spelers van het eerste elftal omgegaan wordt is DOVO-onwaardig en brengt de club in achteruitgangDe spelers spreken in de mail hun bewondering uit voor de groep van dit ‘corona-seizoen’. Die is kwalitatief goed, maar ook de sfeer in de groep wordt geroemd. ,,Een van de betere groepen van de afgelopen jaren”, staat er te lezen. ,,De binding richting de rest van de club is goed. Waarom wordt deze groep uit elkaar getrokken en worden er spelers van buitenaf benaderd en gehaald zonder dat er een poging wordt gedaan te verlengen met sterkhouders?”

Verder schrijven de spelers dat zij de afgelopen week in de media moesten lezen dat er voetballers van buitenaf een contract getekend hadden, zonder dat er überhaupt gepraat is met spelers uit de huidige selectie. Daarnaast zeggen ze dat het -op zijn zachtst gezegd- niet netjes is dat er vijf basisspelers middels een kort telefoontje van ‘nog geen dertig seconden’ te horen kregen dat er voor hen volgend seizoen geen plek meer is. ,,Waarom worden een spits en een middenvelder van buitenaf gehaald terwijl bijvoorbeeld de topscorers van de competitie geen eens een aanbieding hebben gehad”, vragen de spelers zich schriftelijk af. ,,Er is niet eens geprobeerd om deze jongens binnenboord te houden en dat terwijl ze dolgraag wilden blijven.”

Het kwalijkste vinden de spelers nog hoe de FSD te werk ging in de afgelopen periode. ,,Er hebben de afgelopen weken gesprekken plaatsgevonden met de FSD en spelers van de selectie op zowel financieel- als voetbaltechnisch gebied. De gesprekken op voetbaltechnisch gebied werden door elke (blijvende, vertrekkende, nog niet bijgetekende, van buitenaf komende) speler omschreven als beneden niveau. Kort samenvattend: hoe er met spelers van het eerste elftal omgegaan wordt is DOVO-onwaardig en brengt de club in achteruitgang.”

De gesprekken op voetbaltechnisch gebied werden door elke speler omschreven als beneden niveauDe spelers willen tot slot benadrukken dat zij niet meedoen aan het spelletje ‘Kamp FSD’ of ‘Kamp Calderwood’. Ze zeggen dit ver beneden pijl te vinden en benadrukken dat niemand van hen in een kamp zit. ,,Elke speler heeft wel een mening over deze erbarmelijke situatie. Alleen om ons nou bepaalde kampen in te laten praten? Daar passen wij voor.” 

In de laatste alinea geven de spelers aan graag door te willen in de lijn die onder Calderwood is ingezet. ,,Wij zouden dan ook graag zien dat er weer gewerkt kan worden zoals destijds is afgesproken, dus Calderwood in de functie van trainer en technisch manager met de personen en afspraken die destijds zo gemaakt zijn. De reden die wij hiervoor hebben is met name dat wij vinden dat er een kwalitatief goede selectie staat, de trainingen kwalitatief goed zijn en deze selectie en staf past bij de club DOVO.”

* De spelers willen verder niets kwijt over de brief en waren niet bereid te reageren. Volgens hen zegt de brief genoeg en is het nu aan de club om te reageren. De voorzitter van de FSD, Lenno van Kleef, is niet bereikbaar voor commentaar en William Honders en Wilco Vink willen inhoudelijk nog niet reageren op de brief.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 21 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45