Afbeelding
Jeroen van den Berg

DOVO wijst vijf basisspelers naar de uitgang; Calderwood schakelt advocaat in

Voetbal

VEENENDAAL Vijf huidige basisspelers van voetbalvereniging DOVO hebben te horen gekregen dat er voor hen volgend seizoen geen plekje in de selectie is. Het gaat om Bo van Essen, Jordie van der Laan, Sharon Camelia, Jasper Waalkens en Tom Menting. Daarnaast lijkt de crisis compleet, nu trainer Scott Calderwood een advocaat heeft ingeschakeld om het arbeidsconflict tot een goed einde te brengen.

door Jeroen van der Veer

Alle vijf de spelers hebben maandag van de club gehoord dat zij voor volgend seizoen geen nieuw contract krijgen. Dat betekent dus dat DOVO de twee huidige topscorers van de derde divisie kwijt raakt. Zo had Van Essen al zes keer gescoord en stond de teller van Van der Laan op vijf. 

Al langer is duidelijk dat DOVO gaat snijden in de begroting en daarbij lijkt de club nu een schifting te maken. Hierbij liggen hoofdtrainer / technisch manager Scott Calderwood en de FSD niet op één lijn en daarom is eerstgenoemde al weken niet op de club geweest of bij bepaalde zaken betrokken. 

Omdat het conflict zo erg is opgelopen, heeft Calderwood een advocaat ingeschakeld omdat hij vindt dat bepaalde zaken niet zoals contractueel is afgesproken gaan. Daardoor loopt alle communicatie via de advocaat en ondertussen gaat de FSD -logischerwijs- door met de selectie voor volgend seizoen. Daarbij valt echter wel één ding op. Drie van de bovengenoemde vijf spelers zijn ooit op advies van Calderwood naar Veenendaal gehaald en de spelers die verlengd hebben en/of aangetrokken zijn, komen uit de koker van de FSD: William Honders, Wilco Vink en Lenno van Kleef.

De vijf vertrekkende voetballers hoorden lang niets van DOVO, tot gisteren. Toen kregen zij een kort belletje met de boodschap dat hen geen nieuwe aanbieding gedaan kon worden. Een kans om aan te geven dat zij eventueel bereid waren iets in te leveren, kregen zij niet. Ze moesten het enkel en alleen met de boodschap doen. Daarmee staat de teller van vertrekkende spelers inmiddels op negen; Simon van Zeelst, Quincy Arends, Yannick Zeeman, Mitchell de Zwart, Bo van Essen, Jordie van der Laan, Shanon Carmelia, Jasper Waalkens en Tom Menting.

NIEUWE SPELER EN VERLENGING De club gaat wel verder met Gino Dix. De spits heeft een aanbieding van de club geaccepteerd en zal daardoor ook volgend seizoen bij DOVO spelen. Verder lijkt het er sterk op dat Arrien Bakkenes terug naar de club wordt gehaald. De inwoner van Veenendaal speelde jarenlang bij DOVO en is nu actief bij De Merino’s. Daar is hij als rechtsback al jaren basisspeler en voor die positie staat hij ook op de radar bij zijn oude jeugdliefde.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 23 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28