Afbeelding
Ted Walker

Twee VZC-waterpolospelers houden elkaar aan het sporten: ‘Ik mis de club’

Waterpolo

VEENENDAAL Gelukkig kunnen VZC-spelers Joshua van der Wilt en Max Kunz elkaar motiveren om te sporten, want anders was het wel een heel lastige periode geweest. Dat zeggen beide waterpoloërs als hun gevraagd wordt naar de sportloze periode. ,,Heel af en toe gaan we zelfs een rondje hardlopen, maar ik zwem toch echt liever.”

door Jeroen van der Veer

Nee, blij worden de heren niet van de lockdown. Ze zijn beiden van jongs af aan al in het water te vinden en door de maatregelen is dit niet meer mogelijk. ,,Deze periode is lastig. Je kunt je energie niet meer kwijt op de manier waarop je dat gewend bent”, aldus Van der Wilt. ,,De trainingen zijn een leuke afsluiter van de dag, en de wedstrijd op zaterdag is het hoogtepunt van de week. Ook omdat wij bij VZC een hechte groep zijn die elkaar ook buiten het water veel opzoekt, maakt het dat ik de activiteiten erg mis.”

,,Het scheelt mij wel een berg reistijd naar school”, lacht Kunz, die het sporten zeker mist. ,,Onderling is er met de spelers nog steeds veel contact; zo hadden we het jaar afgesloten met een quiz via zoom en af en toe komen er een paar jongens langs. Voorheen zagen we elkaar vier keer per week, dat is nu wel even anders.”

SAMEN SPORTEN Om toch fit te blijven, dagen Van der Wilt en Kunz elkaar regelmatig uit. ,,Ik probeer mijn conditie en kracht met thuistrainingen en hardlopen te onderhouden”, aldus Van der Wilt, de midvoor van VZC. ,,Maar het motiveren wordt wel steeds lastiger. De natuurlijke stok achter de deur is een beetje vervaagd.”

,,Ik woon sinds kort samen met Joshua, dus met hem sport ik nog wel”, aldus Kunz. ,,Pieter Bulsink, oud VZC-speler, heeft er via Maverick Training voor gezorgd dat alle selectiespelers zijn fitness programma’s kunnen volgen. Normaal gesproken deden we dit in de sportschool, maar hij heeft zijn programma’s speciaal voor ons aangepast zodat we nu thuis aan de slag kunnen. Maar, eerlijk is eerlijk: ik zwem toch echt liever.”

COMPETITIE De twee vrienden van elkaar gaan er vanuit dat er dit seizoen geen competitie meer wordt gespeeld. Van der Wilt daarover: ,,Ik ben bang van niet, het is namelijk erg lastig om na 9 februari nog de reguliere wedstrijden van het seizoen af te maken. Maar ik blijf hoop houden...”

Datzelfde doet Kunz, al is hij al blij als de maatregelen iets versoepeld worden: ,,Ik ben al tevreden als we op een gegeven moment het water weer in mogen en heel misschien onderling wat kunnen spelen. Super zonde, want we hadden dit jaar zo’n leuke ploeg. Volgend seizoen knallen wij gewoon verder.”

advertentie
advertentie
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 4 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 7 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 20 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 23 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) gisteren