Afbeelding
Ted Walker

Sporthart van SKF huilt na noodgedwongen beslissing

Korfbal

VEENENDAAL ‘Een begrijpelijk besluit, maar het sporthart huilt’. Dat zegt  SKF-coach Wouter van Steenbergen over de beslissing om het zaalseizoen bij korfbal te annuleren. De bond besloot dit na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond. ,,Het was al niet realistisch om wél te spelen, maar zo’n besluit komt dan toch wel even binnen.”

door Jeroen van der Veer

De oefenmeester, die sinds een klein jaartje in dienst is van de Veenendaalse korfbalvereniging, krijgt daardoor niet de kans met zijn ploeg te schitteren in de zaal. De afgelopen maanden werd door SKF - in twee- en viertallen- hard getraind, maar dit blijkt dus voor niets. ,,Mwa, zo stellig wil ik het niet zeggen”, aldus Van Steenbergen. ,,Je traint nooit voor niets. Maar het is wel zo dat wij dachten in de zaal hoge ogen te kunnen gooien. Helaas krijgen we die kans niet.”

Het annuleren van de zaalcompetitie betekent ook dat Van Steenbergen niet nog meer één kan worden met de club waar hij pasgeleden zijn contract verlengde. ,,Ik ben hier relatief nieuw en het echte SKF-gevoel, met een volle kantine en gezelligheid, heb ik door alle maatregelen nog niet kunnen ervaren. Dat is jammer en ik merk dat meerdere trainers die mening delen. Maar goed, de gezondheid is het allerbelangrijkste.”

Mocht het weer toegestaan worden om in tweetallen te trainen, dan gaat SKF direct weer de zaal in. ,,Zeker, 100%”, is Van Steenbergen stellig. ,,Elke sporter wil zich toch ontwikkelen? Daarnaast is korfbal mijn passie en de spelers denken volgens mij ook zo. Ook wij willen een uitlaatklep.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 46 minuten geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 13 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 16 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 17 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Tennisser Van de Zandschulp treft Eubanks in Madrid 20 uur geleden