Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Botic van de Zandschulp één zege verwijderd van Australian Open

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is weer een stapje dichter bij deelname aan de Australian Open. De Veenendaler klopte dinsdag in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi de Braziliaan João Menezes in drie sets. Hij is nu nog een overwinning verwijderd van deelname aan het grand slam toernooi.

In verband met de strenge coronamaatregelen in Australië, wordt het kwalificatietoernooi voor de eerste grand slam van 2021 gespeeld in Doha. Daar trof de Veenendaalse nummer 156 van de wereld de nummer 193 van de wereld. De eerste set ging met 6-3 naar Van de Zandschulp. Hij werd zelf een keer gebroken, maar op zijn beurt brak hij twee keer door de service van Menezes.

In de tweede set behielden beide spelers elke game die ze begonnen waren en dus moest op 6-6 een tiebreak de beslissing brengen. Daarin ging het in een keer hard. Van de Zandschulp kon de punten in zijn eigen beurten niet naar zich toe trekken en ging met 1-7 onderuit: 6-7.

Ook in de derde en beslissende set wisten beide tennissers hun servicegames lange tijd te behouden al kreeg Van de Zandschulp verspreid over de set wel vier breakpunten te verwerken. Dat deed hij goed en op 5-4 voor de Veenendaler waren daar ineens de problemen voor Menezes. Op zijn eerste breakpunt sloeg Van de Zandschulp meteen toe om daarmee direct de wedstrijd te beëindigen: 6-4.

Het hoofdtoernooi in Melbourne begint op 8 februari.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste sportnieuws?
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 17 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45