Afbeelding
Archief BDUmedia

App-contact overtuigde nieuwkomer Grotenbreg om in Veenendaal te voetballen

Voetbal

VEENENDAAL Een gesprek via de whatsapp met Joeri Potjes heeft er mede voor gezorgd dat Mats Grotenbreg aankomend seizoen voor GVVV speelt. De verdediger komt over van USV Hercules en is inmiddels goed op de hoogte van de club uit de tweede divisie. ,,Je wilt toch altijd even wat inside information.”

door Jeroen van der Veer

Na jaren in de opleiding van het betaald voetbal te hebben doorgebracht, maakte Grotenbreg in 2019 de overstap naar het amateurvoetbal. Eerst bij DUNO, waarna hij ook bij USV Hercules een sterke indruk maakte. 

GOED GEVOEL Toen GVVV hem pasgeleden benaderde, zocht hij direct contact met GVVV-spelers Joeri Potjes en Lars ten Teije. Op de clubwebsite laat Grotenbreg weten: ,,Het is leuk om met mijn oude teamgenoten herenigd te worden. Ik heb met Joeri en Lars zes jaar samengespeeld bij Vitesse en samen hebben we veel meegemaakt. Ik heb dan ook zeker even appcontact met Joeri gehad over de club. Hij heeft mij al best een goed beeld gegeven over de club, het team en de staf. Dat gaf mij een goed gevoel. Als dan ook nog het gesprek met de club goed is, dan is de keuze snel gemaakt.”

GEZELLIGHEID De 22-jarige verdediger is multifunctioneel en kan centraal spelen, maar ook als back. In Veenendaal mogen ze dan ook veel van hem verwachten. ,,Ik wil zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor het team. Samen met de jongens mooie prestaties neerzetten in de competitie en ver komen in de KNVB Beker. Supporters mogen van mij verwachten dat ik er elke wedstrijd keihard in ga, mijn persoonlijke duels win en voorop in de strijd ga. Maar ook buiten het veld kunnen zij op mij rekenen in de kantine en doe ik graag mee in de gezelligheid na een overwinning.”

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 17 minuten geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 20 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 23 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30