Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

Het stormt binnen DOVO; bestuurslid stapt per direct op na aanhoudende onrust

Voetbal

VEENENDAAL De grote onrust binnen DOVO heeft ervoor gezorgd dat Jan Willen de Groot heeft gezegd per direct op te stappen. De oud-voorzitter was onderdeel van voetbaltechnische zaken en wil niet langer doorgaan. ,,Ik moet een grens trekken.”

door Jeroen van der Veer

Het stormt binnen de vereniging en diverse personen staan lijnrecht tegenover elkaar. In plaats van met elkaar in gesprek te gaan, wordt er veelal over elkaar gesproken. Juist dat heeft ervoor gezorgd dat De Groot maandagavond heeft aangegeven te stoppen. 

GEEN VERTROUWEN ,,Een moeilijk besluit”, noemt De Groot de keuze. ,,Maar ik zie geen basis om verder met elkaar te gaan. Ik wil absoluut niet natrappen of met modder gooien, maar ik moet wel een grens trekken. Je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen en dat kan ik niet meer bij iedereen.”

Na zijn voorzitterschap bleef De Groot toch bij het bestuur betrokken en werd hij onderdeel van de voetbaltechnische zaken binnen DOVO. Dit deed hij samen met Scott Calderwood, Kees Muller, Wim van den Bosch (in een adviserende rol), William Honders en Wilco Vink. 

Juist nu moet je een geheel vormen. Dat mis ik en er wordt niet fatsoenlijk met elkaar omgegaan

Binnen de FSD (Financiële Stichting DOVO), waar voetbaltechnische zaken onder valt, is het echter al weken onrustig. Zo wil voorzitter Lenno van Kleef dat Honders en Vink meer bij het proces betrokken worden en laatstgenoemde heren lijken het niet eens te zijn met de huidige werkwijze. ,,Dat kan en mag, maar we moeten dan met elkaar bespreken hoe het beter kan in plaats van over elkaar spreken”, is De Groot duidelijk. ,,Juist nu, in deze vervelende situatie voor de gehele club, moet je een geheel vormen. Dat mis ik en er wordt niet fatsoenlijk met elkaar omgegaan. Dan moet ik, hoe moeilijk ik het ook vind om dit los te laten, voor mijzelf kiezen.”

REACTIE VAN KLEEF Voorzitter Lenno van Kleef bevestigt het vertrek van De Groot en baalt van de situatie. ,,Er is veel gedoe geweest rondom Simon van Zeelst, waarin niet alles goed is gelopen. Daarnaast is het organisatorisch ook niet allemaal op orde en ook dat ontkracht ik niet. Dat hij kiest op te stappen, betreur ik oprecht.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 14 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45