Afbeelding
Ted Walker

DOVO raakt kind van de club kwijt aan Sportlust’46

Voetbal

VEENENDAAL Het huwelijk tussen DOVO en aanvaller Quincy Arends is afgelopen. De spits kiest ervoor om volgend seizoen zijn doelpunten bij Sportlust’46 te maken en verlaat daardoor zijn jeugdliefde. ,,Ik sluit zeker niet uit dat ik er ooit nog terug kom.”

door Jeroen van der Veer

Nadat de trainer van Sportlust’46 spits Arends benaderde, begon laatstgenoemde nog meer te twijfelen over een langer verblijf bij DOVO. Scott Calderwood kiest veelvuldig voor Jordie van der Laan in de punt van de aanval en daardoor kwam het kind van de club op plan B te staan. 

,,Patrick Loenen liet merken mij erg graag te willen”, aldus Arends, die net als zijn andere teamgenoten nog niet officieel met DOVO sprak over eventuele contractverlenging. ,,Sportlust is ambitieus, ze laten goed en verzorgd voetbal zien en ze kwamen met een duidelijk plan. Ik zie mijzelf daar wel mijn doelpunten maken en daarom verlaat ik DOVO.”

Dat was echter geen gemakkelijke beslissing, moet de inwoner van Veenendaal bekennen. Zo schoot Arends de vereniging naar de derde divisie en maakte hij mooie momenten mee. ,,DOVO is een fantastische vereniging en ik sluit zeker niet uit dat ik hier uit nog terug kom. Ik wil dan ook nog -als het seizoen nog hervat wordt- hier goed afsluiten. Ik zal de club altijd een warm hart toedragen en wil met name de sponsoren en supporters bedanken voor een mooie periode.”

Hoofdtrainer Scott Calderwood betreurt het vertrek van Arends en gunt hem het beste: ,,Natuurlijk vind ik het jammer dat hij vertrekt. Hij gaat daar ook flink scoren, dat weet ik zeker. Dat gun ik hem ook, maar niet tegen ons.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 3 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 6 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 9 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 12 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18