Afbeelding
VRC

VRC gaat verduurzamen en neemt multifunctionele Green Boarding in gebruik

Voetbal

VEENENDAAL Om het sportcomplex van VRC nog duurzamer te maken, gaat de voetbalclub werken met Green Boarding. Dat zijn multifunctionele (driezijdige) reclameborden, waarin zonnepanelen en fijnstoffilters zijn geïntegreerd. Op wedstrijddagen worden de advertenties zichtbaar en na de laatste wedstrijd wordt de boarding naar zonnepaneel stand gedraaid. Daarnaast beschikt de boarding over filters die de lucht zuivert.

door Jeroen van der Veer

De Green Boarding is rond het hoofdveld binnen het bestaande hekwerk van VRC geïntegreerd. De boarding is 18 meter lang en bestaat uit een groot LED-paneel met aan beide zijden zes draaibare reclame borden. De plaatsing van de Green Boarding door Softs kost de VRC niets. De installatie biedt financiële mogelijkheden; enerzijds worden door de zonnepanelen energiekosten bespaard en anderzijds bieden de in het oog springende reclameborden de mogelijkheid om de sponsorinkomsten te vergroten. 

De Veenendaalse club laat weten dat de advertentieopbrengsten de komende jaren worden gebruikt om het sportcomplex nog meer te verduurzamen. ,,Denk daarbij aan extra zonnepanelen op de beoogde nieuwe kleedkamers, warmtepomp, LED-veldverlichting en dubbelglas in de kantine. Zo ontstaat een totale nieuwe duurzame geldstroom voor de club, waardoor we meer geld kunnen besteden aan de sport.”

De Veenendaalse club is de 26ste vereniging die gebruikt maakt van de Green Boarding. Wethouder Martijn Beek opende vorige week zaterdag dit unieke verduurzamingsproject.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 13 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28