Afbeelding
pixabay

Kabinet verruimt niet, wel proef met grotere groepen supporters bij voetbal

Corona

VEENENDAAL (ANP) Als de cijfers blijven stijgen, neemt het kabinet mogelijk strengere maatregelen nog vóór kerst. Dat kondigde premier Mark Rutte dinsdagavond aan. ,,We mogen er niet voor weglopen als dat nodig zou zijn.” Eerder werd al bekend dat het kabinet vasthoudt aan de bestaande groepsgrootte; met kerst mogen huishoudens maximaal drie mensen (ouder dan 13 jaar) van buiten ontvangen. Ook weer ‘lekker trainen met je voetbalteam’ wordt voorlopig nog niet toegestaan, zei Rutte.

Het lag al niet voor de hand dat het kabinet in de persconferentie van dinsdagavond versoepelingen zou aankondigen. De besmettingscijfers bleven de afgelopen dagen oplopen.

SUPPORTERS Er komt in januari een proef met theatervoorstellingen voor meer publiek, zegt premier Mark Rutte tijdens een persconferentie over het coronavirus. Ook wordt er gekeken naar het toelaten van grotere groepen supporters bij lokale voetbalwedstrijden. Uit het experiment moet blijken wat ervoor nodig is dit soort gebeurtenissen door te laten gaan, of er meer kan als er getest wordt en wat in de praktijk haalbaar en verantwoord is, aldus de premier.

Het kabinet gaat kijken of ze extra steun kunnen vinden voor hard geraakte branches zoals bijvoorbeeld de horeca.
Verder komt er extra geld voor jongeren ‘met een plan’ voor speciale activiteiten, zoals een theatervoorstelling of het maken van een film. ,,Ook gaat het OMT onderzoeken of de leeftijdsgrens bij trainingen voor teamsporten opgerekt kan worden naar 27 jaar. Nu is dat 18 jaar.”

advertentie
advertentie
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 2 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 5 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 5 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 20 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30