Afbeelding
Jeroen van der Veer

El Azzouzi verlaat profclub en houdt alle opties open

Voetbal

VEENENDAAL Het Veenendaalse voetbaltalent Anouar el Azzouzi droeg meermaals de aanvoerdersband bij NEC, debuteerde voor Jong Marokko en nu is de speler zoekende naar een nieuwe uitdaging. Een meningsverschil heeft ervoor gezorgd dat de middenvelder de Nijmeegse profclub heeft verlaten en de 19-jarige hoopt nu elders te slagen. ,,Het hoogste amateurniveau is hierbij ook zeker niet uitgesloten.”

door Jeroen van der Veer

Het zag er allemaal zo rooskleurig uit. Na zijn overgang van Vitesse naar NEC mocht hij meermaals met het eerste team meetrainen en ook bij Jong NEC liet de tiener zien mee te kunnen met het niveau. De speler was de schakel tussen de verdediging en het middenveld en hij ontving zelfs meerdere oproepen voor Jong Marokko. 

Toch ligt de profcarrière nu even tijdelijk stil en dat komt doordat El Azzouzi en NEC het contract per direct ontbonden hebben. ,,Dit was voor mij het beste”, aldus de middenvelder. ,,Weet je wat het is, en dat bedoel ik niet verkeerd: in de belofte-competitie word ik niet geprikkeld. Dan kan ik beter bijvoorbeeld het hele seizoen in de tweede divisie spelen. Ik zag bij NEC gewoon geen toekomstperspectief meer.”

Op de vraag of hij daarmee niet zijn eigen glazen heeft ingegooid, is El Azzouzi duidelijk. ,,Dat denk ik niet. Er zijn al wat clubs die hebben gebeld en ik ben van mening dat kwaliteit toch wel boven komt drijven. Er komt echt wel wat moois op mijn pad en natuurlijk blijf ik graag actief in het profvoetbal, maar als dat niet lukt, dan sta ik voor alles open.”

De link naar GVVV en DOVO is daarbij al direct gelegd, omdat dit de hoogst spelende verenigingen in zijn eigen woonplaats zijn. Als El Azzouzi daarmee geconfronteerd wordt, begint hij te lachen: ,,Dat zijn inderdaad mooie clubs...”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' gisteren
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28