Afbeelding
Jeroen van den Berg

Van Zeelst kiest voor sportieve ambitie: ‘Zie SteDoCo eerder promoveren dan DOVO’

Voetbal

VEENENDAAL Het aankomende verlies van Simon van Zeelst en Mitchell de Zwart is bij DOVO hard aangekomen. De club hoopte ook volgend seizoen te kunnen beschikken over dit duo, maar zij verkassen naar het ambitieuze SteDoCo. ,,Wij moeten als club ergens een grens trekken.”

door Jeroen van der Veer

Het zijn woorden van technisch manager Scott Calderwood, die daarmee aangeeft dat de Veenendalers echt wel bereid waren ver te gaan om het duo op Sportpark Panhuis te houden. Beide spelers speelden open kaart met hun trainer en daarom kreeg DOVO ook de tijd om te handelen. 

GEEN RISICO’S De club deed Simon van Zeelst een aanbod om zijn contract te verlengen en gaf Mitchell de Zwart ook aan te willen verlengen, maar beiden hebben ervoor gekozen de club te verlaten. ,,Normaal ga je in de decembermaand met spelers om de tafel zitten, maar alles begint nu al”, aldus Calderwood. ,,Ik kreeg van mijn spelers te horen dat ze benaderd waren door SteDoCo en dat siert ze. Ze zijn altijd eerlijk naar mij geweest en gaven ons ook de mogelijkheid te schakelen.”

Er kwam een klein spoedberaad en zeker in het geval van Simon van Zeelst wilde de club ver gaan. Al seizoenen lang is hij het middenrif van DOVO en de vice-aanvoerder moest dan ook blijven, vond Calderwood. Toch liep hij tegen grenzen aan, bekent hij nu: ,,De club is financieel gezond en dat willen we zo houden. Zeker in de coronacrisis moet je heel goed nadenken over elke euro. We hoopten ze graag hier te houden, maar we kunnen nu niet te veel risico’s nemen.”

SPORTMAN Dat de club zoveel moeite deed, voelde bij Van Zeelst goed. Toch miste hij bepaalde dingen: ,,Ik had DOVO aangegeven eigenlijk niet weg te willen, maar ik zou wel in gesprek met anderen gaan als het goed voelde. Dat was bij SteDoCo het geval. Dat bleek ook wel uit het gesprek dat ik had met de mensen daar én de trainer. Ze zijn heel ambitieus, hadden een duidelijk plaatje en ze willen enkele goede spelers naar de club halen. Die ambitie, in combinatie met een kortere reisafstand, heeft de doorslag gegeven.”

Toch gaf de middenvelder DOVO de kans ook hun plannen te vertellen om zo een betere afweging te kunnen maken. ,,Ik ben geen speler die vertrekt omdat hij ergens tien euro meer kan verdienen. Daarvoor vind ik DOVO een te mooie club. Wel is het zo dat ik denk dat SteDoCo -zeker met hun plannen- eerder zal promoveren dan DOVO en ik ben en blijf sportman. Ik wil op het hoogste niveau actief zijn en daarom kies ik ervoor mijn huidige club straks te verlaten.”

NIET MAKKELIJK En dat gaat lastig worden, beseft Van Zeelst. In die jaren dat hij actief was in Veenendaal, ontpopte hij zich tot publiekslieveling en cijferde hij zichzelf altijd weg voor anderen. ,,Ik lig goed bij de medespelers, staf en supporters... dat maakt het vertrek niet makkelijker. Toch moet ik voor mijzelf kiezen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 10 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28