Afbeelding
Alex Boers

Alle zes de voetbalclubs door Alex Boers op de tennisbaan van Spitsbergen

Tennis

VEENENDAAL Dat sport verbindt, dat bewijzen ze bij tennisvereniging Spitsbergen. Nu voetbal door de corona-regels nauwelijks meer ‘normaal’ gespeeld kan worden, heeft de tennisvereniging alle zes de voetbalclubs uitgenodigd om bij hen een clinic te volgen. De selecties van GVVV, DOVO, De Merino’s, VRC, Veenendaal en SV Panter gingen op de uitnodiging in en daardoor staan zij in december op de tennisbaan.

door Jeroen van der Veer

Het initiatief komt af van Spitsbergen-man Alex Boers, die in tijden van de crisis het liefst in mogelijkheden denkt. Tennis is één van de weinige sporten die nog relatief normaal beoefend kan worden en daarom bedacht hij een plan: ,,Elke voetballer kan tennissen”, zegt hij. ,,Dus ik ben de trainers gaan bellen of ze het leuk vonden om hier langs te komen. Een van de eerste vragen was direct of het geld ging kosten, haha.”

ELKAAR HELPEN Op die vraag kon Boers ‘nee’ antwoorden, want hij wil juist de verenigingen aan Spitsbergen binden. Of beter gezegd: hij wil verenigingen uit Veenendaal met elkaar verbinden. ,,Je moet elkaar helpen in deze tijd, toch? Wij hebben op zaterdag voldoende banen en dus komen de zes clubs verdeeld over twee zaterdagen bij ons sporten.”

Het moet gewoon een leuke middag worden en ik weet zeker dat dit gaat gebeuren

LEKKER BEZIG Op zaterdag 12 december zullen GVVV, De Merino’s en VRC naar Spitsbergen komen. Elke vereniging krijgt twee uur de tijd en na een kleine clinic kunnen zij onderling partijen spelen. ,,Twee tegen twee, coronaproof”, benadrukt Boers. ,,Nadat de eerste vereniging is geweest, komt de andere. Zo zijn we toch van 12.00 tot 18.00 uur lekker bezig. Dat weekend daarna, op de 19e, komen DOVO, Panter en Veenendaal.”

TEAMUITJE De verenigingen waren enthousiast over het aanbod van Boers en zien het als een teamuitje. ,,Dat was ook onze bedoeling. Een stukje teambuilding voor die gasten en daarom maken we er ook geen competitie van. Het moet gewoon een leuke middag worden en ik weet zeker dat dit gaat gebeuren.”

advertentie
advertentie
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 2 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 21 uur geleden
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup gisteren
Afbeelding
Regio Foodvalley: 'We dagen iedereen uit om de fiets te pakken in mei' 17 apr, 10:07
Sem Middelhoven en Remco van Ewijk zien graag dat meer kinderen gaan tennissen.
VTC en Spitsbergen krijgen de jeugd weer aan het tennissen: 'Juist nu is tennis de hype' 17 apr, 08:00