Afbeelding
Ted Walker
De keuze van

De keuze van Guido Prins (vv Veenendaal): ‘We hebben dit jaar een bijzonder elftal’

Rubrieken

VEENENDAAL Al enkele seizoenen staat Guido Prins onder de lat bij voetbalvereniging Veenendaal. De goedlachse inwoner van de gemeente was in het verleden actief bij DOVO en is nu de onbetwiste eerste keeper van zijn huidige club. Tijd om de 24-jarige eens wat vragen te stellen over vv Veenendaal. 

door Jeroen van der Veer

Wie van je medespelers is er beter in de derde dan in de eerste en tweede helft? ,,Bart Keuken, ik heb geen idee wat die jongen allemaal doet, maar hij is altijd tot laat in de stad te vinden.”

Wie ligt het meest bij de verzorger / verzorgster? ,,Dion Kroesbergen; op een of andere manier haalt Dick André zijn hele inboedel mee naar de club om deze jongen te verzorgen.”

Met welke teamgenoot zou je een dagje willen ruilen en waarom? ,,Wout-Jan van de Kleut, hij werkt in een sportschool. Hij kijkt vast en zeker zijn ogen uit.”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt deze naam vandaan? ,,Norbert Meeuwisse, iemand heeft hem ooit eens Norbit genoemd en sindsdien is dat zijn bijnaam.”

Wat is de beste smoes die je ooit gebruikt hebt om ergens onderuit te komen? ,,Ik heb echt geen idee, het was waarschijnlijk ook helemaal geen goede, anders had ik hem wel onthouden.”

Wie van je teamgenoten heeft de mooiste tattoo? ,,Ik heb de tattoo’s van Rick Bos niet echt goed bekeken, maar tussen al die plaatjes zit vast wel wat moois.”

Wie heeft de meeste vedette-neigingen en welke trekjes heeft hij/zij dan? ,,Dat is sowieso Sven van Asselt. Hij strooit alleen maar balletjes achter de verdediging en Bart Keuken en Sem Masselink maar er achteraan rennen...”

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Opnieuw kies ik voor Sven van Asselt. Ik heb met hem een keer een wintersport meegemaakt en die was perfect.”

Als je deze sport niet zou beoefenen, welke dan wel? En waarom? ,,Padel, tijdens deze coronacrisis hebben we dit een keer gespeeld en dat is mij wel goed bevallen.”

Welke speler moet je uit de buurt van het andere geslacht houden en waarom? ,,Sem Masselink; hij zit naast mij in het hoekje van de kleedkamer. Hij heeft altijd zijn mobiel in zijn hand en meelezen kan ik niet, maar ik weet 100% zeker dat hij met vrouwen bezig is.”

Welke speler van een andere ploeg zou je het liefst toevoegen aan je eigen team en waarom? ,,Collin Slappendel, vroeger altijd bij hem in het team gezeten maar is er een paar jaar geleden mee gestopt. Jammer van zo’n linksback.”

Wie is de ijdeltuit van de ploeg? ,,Dat kan niet onder stoelen of banken geschoven worden, dat is Marco van Leeuwen.”

Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Hier kom je niet onderuit, Sven van Asselt. We hebben één doelpunt tegen gehad dit seizoen...en die kwam van jou af. Oke, vooruit: misschien zat ik toen zelf ook een beetje mis...”

Stel de ‘bel-Chinezen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een bal doorlaten waardoor je net geen kampioen wordt? ,,Ik ben in de jeugd een keer kampioen geworden en heb geen idee meer hoe dat voelde. Ik vind het eerlijk gezegd wel weer leuk om eens kampioen te worden. Die bel-Chinezen moeten dus met wat meer komen dan 10.000 euro voordat ik een balletje expres achter mij laat verdwijnen.”

Wie heeft de allerleukste partner van jouw teamgenoten en mag wel wat vaker langs de lijn komen kijken? ,,Door corona mag er niemand meer komen kijken, ik heb dus ook geen idee wie de leukste partner heeft.”

Voor welke beroemdheid zou jij je huidige vriend(in) inruilen? ,,Ik zou mijn vriendin nooit omruilen. Als ze echt vervelend wordt -en het komt er echt van dat ik haar moet inruilen- dan moet ik nog even op Google kijken, want ik ben enorm slecht met namen.”

Wat is de mooiste sportcliché dat je hebt gehoord? ,,’Als wij er één meer scoren dan de tegenstander, dan winnen wij deze wedstrijd’.”

Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Volgens mij hebben we dit seizoen één tegengoal geïncasseerd. Als ik Tom Gesgarz was, zou ik  de keeper wisselen.”

Wie van jouw teamgenoten zou mee kunnen doen aan Temptation Island? ,,Volgens mij kunnen Mathijs Titaly en Max van Laar hier prima aan meedoen. Die jongens hebben alleen maar praatjes...”

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Sowieso hebben wij dit seizoen een heel bijzonder elftal, maar Arjan van Kranenburg mogen we niet vergeten. Hij loopt al een aantal maanden, of is het nou jaren..., met een blessure. Ik hoop dat hij snel weer het veld op kan.”

Tot slot; wat is jouw favoriete opstelling met spelers met wie jij ooit hebt samengespeeld? ,,Guido Prins; Collin Slappendel, Alain van Hasselt, Sven van Asselt, Bart Keuken; Vincent van de Weerdhof, Jeroen Veens; Sjoerd Snijders, Tim Boogerd, Joshua Patrick en Nick Rosmolen.”

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 12 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 19 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 21 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02