Afbeelding
BDUmedia

Hele familie Vonk met corona in thuisquarantaine: ‘Dit is echt geen normaal griepje’

Tafeltennis

VEENENDAAL De bekende tafeltennisfamilie Vonk zit in thuisquarantaine omdat er in het gezin vier corona-besmettingen zijn. Het begon allemaal bij Jeffrey Vonk, waarna Brenda en Edwin Vonk ook positief getest werden en daar kwam ook nog eens Melanie Bierdrager -de vriendin van Jeffrey- bij. ,,Dit is echt geen normaal griepje.”

door Jeroen van der Veer

Het was even flink schrikken toen Jeffrey Vonk gezondheidsklachten kreeg en zichzelf liet testen. De tafeltennisser van SKF ging naar de teststraat met het gevoel dat het allemaal wel mee zou vallen, maar dat bleek niet zo te zijn. Hij kreeg vorig weekend een positieve uitslag en een dag later bleek ook zijn vriendin -en tevens tafeltennisser van SKF- Melanie Bierdrager besmet te zijn met het virus.

Terwijl de twee op de zolderkamer van huize Vonk leefden, kreeg opeens Edwin Vonk ook klachten. Ook hij kreeg slecht nieuws te horen en daardoor begon ook Brenda Vonk te twijfelen. ,,Ik had wel wat last, maar het viel mee. Ik heb mij toch laten testen en dat bleek negatief”, blikt de tafeltennisster uit Veenendaal terug. ,,Maar toen de klachten erger werden en ik weer naar de teststraat ging, kwam er een positieve uitslag.”

AFGEZONDERD En daardoor zitten de vier nu in thuisquarantaine en is alleen de jongste van het stel –Mitchel Vonk- de dans ontsprongen. ,,Hij leeft op zijn kamer en komt echt niet in contact met ons. Ik heb hem al een week niet gezien”, aldus zijn oudere broer Jeffrey. ,,We doen er alles aan om hem te beschermen en hij is écht afgezonderd.”

,,Ik breng het eten en drinken voor zijn kamerdeur en klop dan aan”, vult Brenda Vonk aan. ,,Wij vieren kunnen verder gewoon met elkaar in contact zijn, want we hebben het virus allemaal. Bizar hé, hoe zo iets gaat?”

Hij leeft op zijn kamer en komt echt niet in contact met ons

ELKAAR BESMETTEN Vooral bij Edwin Vonk waren de klachten heftig. De eerste paar dagen kreeg hij nauwelijks zijn ogen open door de hoofdpijn en sliep hij veel. Dat doet ook Jeffrey Vonk, zegt hij: ,,Normaal ben ik vrij lui aangelegd, maar nu kan mij lichaam het gewoon niet aan. Ik moet echt overdag slapen, want anders red ik het niet. Je wordt er zo moe van…dat is niet normaal.”

Zelf heeft hij het virus mogelijk opgelopen op zijn werk, al zal men daar nooit echt helemaal achter komen. ,,Ik werd niet bang toen ik het had”, aldus Jeffrey. ,,Alleen wat ik wel eng vond, is het feit dat ik anderen kon aansteken. Dat is helaas wel gebeurd, want in het gezin van Melanie hebben ze het virus opgelopen en hier dus ook. In totaal zijn er vier mensen in mijn directe omgeving besmet geraakt.”

APART SLAPEN Gelukkig hebben ze allemaal milde klachten, maar blij worden ze er logischerwijs niet van. ,,We hebben er alles aan gedaan om elkaar niet te besmetten”, aldus Brenda Vonk. ,,Ik heb zelfs los van Edwin geslapen, maar toen ik ook besmet bleek… kon ik weer bij hem liggen.”

,,Datzelfde geldt voor mij”, lacht Jeffrey. ,,Melanie heeft zelfs hier op de gang geslapen, haha. Gelukkig kunnen we erom lachen, omdat we ons wel ziek voelen... maar niet zo extreem. Je merkt dat er iets in je lichaam zit dat er niet hoort. Maar hé, even serieus: ik word wel echt gek thuis. Die muren komen echt op je af.”

Maar hé, even serieus: ik word wel echt gek thuis. Die muren komen echt op je af

AFHANKELIJK Eigenlijk mag Jeffrey Vonk alweer naar buiten omdat zijn tien dagen quarantaine erop zitten, maar de klachten zijn nog niet over. ,,En daarom blijf ik binnen. Je moet er niet aan denken dat nog meer mensen in mijn directe omgeving besmet raken. De keelpijn is nog niet weg en ik ben continu erg moe. Ik moet dus wel voorzichtig blijven doen. Mijn dagen vul ik met FIFA spelen, een paar uurtjes werken want meer lukt echt niet en series kijken. Oh ja, en slapen. Veel slapen.”

Voor Brenda Vonk is dat anders. Zij ligt veelal met haar partner Edwin Vonk op de bank. ,,Al kan Edwin gewoon weer vanuit huis werken, maar verder kan je niet veel. Series kijken, huishouden doen en een beetje koken. We mogen de deur echt niet uit en moeten steeds vrienden vragen om boodschappen te doen. Dat vind ik nog het ergste, dat je afhankelijk bent van anderen.”

HONDSBEROERD Het einde is echter wel in zicht, denkt Brenda. ,,We hebben allemaal nog wat klachten, maar het is niet heel heftig. Wel wil ik benadrukken dat corona echt geen normaal griepje is. Je voelt je echt hondsberoerd, bent continu moe en je voelt je heel anders dan normaal. Gelukkig zijn wij er bijna van af, maar zolang we nog klachten hebben... komen wij niet buiten. Dus hopelijk is dit snel voorbij, want van de hele tijd binnen zitten word je niet vrolijk.”

Op de vraag of de Vonkjes niet bang zijn dat ze conditioneel zijn ingestort en straks niet aan de tafeltennistafel kunnen staan, reageert Brenda Vonk nuchter. ,,Dat moet blijken. Wij als gezin hebben denk ik het geluk gehad dat we conditioneel sterk waren, fit zijn en nog vrij jong. Daardoor lijken wij goed te herstellen van dit virus. Hoe groot de naweeën zijn, vind ik lastig te zeggen. Laten we het hopen op het beste. Sjonge jonge.... dit kan ook écht alleen ons overkomen hé”, sluit ze af met haar typerende lach.

Op woensdag 18 november wordt het Instagram-account van RegiosportVeenendaal minimaal een dag overgenomen door huize Vonk. De volger wordt via de stories meegenomen op een dag uit het leven van de familie Vonk in thuisquarantaine. Mis niets en volg alvast RegiosportVeenendaal op Instagram: klik hier

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 17 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45