Afbeelding
Voetbalvereniging Veenendaal

Gesgarz traint met Veenendaal in tweetallen: ‘Je moet naar je gevoel luisteren’

Voetbal

VEENENDAAL ,,We hebben toch niets beters te doen”, zegt Veenendaal-trainer Tom Gesgarz als hem gevraagd wordt waarom hij met zijn selectie in tweetallen traint. Voor zo ver bekend is hij de enige hoofdtrainer in de gemeente Veenendaal die zijn jongens een training voorschotelt in deze lastige tijd. De opkomst op de dinsdagavond is groot, de spelers hebben plezier en Gesgarz ziet iets ontstaan. 

door Jeroen van der Veer

Zelf moet de oefenmeester er ook wel om lachen. Als hij in deze tijd nog actief was als speler, had de DOVO-legende niet staan te springen om te trainen in tweetallen. Maar goed, tijden veranderen en vanuit de groep wordt er op het initiatief goed gereageerd. Elke dinsdagavond wordt er op twee velden een parcours uitgezet waarbij de voetballers diverse oefeningen doen. 

,,Een soort bootcamp, maar ook met voetbalvormen”, duidt Gesgarz. ,,Vrije trappen nemen, voetvolley en ga zo maar door. Uiteraard wel op anderhalve meter afstand van elkaar én in tweetallen. Het was even puzzelen, maar het gaat echt goed.”

LELIJK Onder het motto ‘iets doen is beter dan niets’ gaat Veenendaal de trainingen de komende dinsdagen aanbieden aan het vlaggenschip van de club. ,,Het gaat er ook om dat die gasten elkaar even zien”, benadrukt Gesgarz. ,,Dat je elkaar kan zeggen dat ze er lelijk uitzien bijvoorbeeld; dat soort voetbalhumor moet je erin houden. Veenendaal staat altijd bekend om zijn hechte groep en die kracht wil ik niet verliezen. Daarom blijven we bezig.”

GEVOEL Met vier trainers staat Veenendaal op de twee beschikbare velden en zo’n zestien spelers zijn aanwezig. Als personen liever niet willen in verband met angst voor het virus, is dat volgens de trainer geen enkel probleem. ,,In deze periode is niets goed of fout. Je moet naar je eigen gevoel luisteren. Maar de personen die willen trainen, kunnen dit doen. We hebben ze ook een loopschema meegegeven en ik hoop dat zij dat gebruiken, maar ikzelf was daar vroeger ook geen fan van. Dan is het toch lekker dat je op de dinsdag wel even een balletje kan trappen?”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 1 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 8 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 10 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45