Afbeelding
Jeroen van den Berg

DOVO denkt na over het noodscenario: ‘Dat is bij ons plan C’

Voetbal

VEENENDAAL Nu er niet getraind mag worden is DOVO achter de schermen druk bezig met de selectie voor volgend seizoen. Dit is nodig ook, want enkele selectiespelers zijn al benaderd door andere verenigingen. Toch zal het voor de Veenendalers flink puzzelen worden en houden ze zelfs rekening met plan C. ,,Dat is het noodscenario en daar moeten we onze ogen niet voor sluiten.”

door Jeroen van der Veer

In de maanden november, december en januari zijn vaak veel voetbalclubs al bezig met de selectie voor volgend seizoen en dat is bij DOVO niet anders. Coronacrisis of niet. Toch is het niet makkelijk, moet technisch manager en tevens trainer Scott Calderwood bekennen. Alles is anders door de crisis en toch waren vorige week intern de eerste besprekingen over volgend seizoen. In de komende dagen hoopt Calderwood de begroting te horen waarmee hij kan werken en dan zal de club de volgende stap zetten.

DE SCENARIO’S Bij de Veenendalers hebben ze drie scenario’s in kaart gebracht. Bij de eerste blijft het budget zoals hij nu is en zal er niet veel veranderen. Bij het tweede moet er bezuinigd worden en wordt de selectie iets uitgedund. Aan het derde scenario denkt Calderwood liever niet, maar toch moet men er wel voorzichtig rekening mee houden; het noodscenario. ,,In dat geval moeten we terug naar achttien veldspelers en twee keepers.”
Toch bieden de laatste twee scenario’s ook mogelijkheden, weet Calderwood. ,,Dat houdt in dat talenten van onze vereniging nóg snelle de kans krijgen in het eerste. Iedereen weet inmiddels wel wie Sam Schoeman, Noah Staal en Tarikel Khoulati zijn, maar ook Guido van Dijk, Max den Boer en Joris Kuipers kloppen op de deur. Ik ben een trainer die niet bang is om met jeugd te werken en we hebben aangetoond over een goede jeugdopleiding te beschikken.”

Iedereen weet inmiddels wel wie Sam Schoeman, Noah Staal en Tarikel Khoulati zijn, maar ook Guido van Dijk, Max den Boer en Joris Kuipers kloppen op de deur‘DIE TIJDEN ZIJN GEWEEST’ Waar sommige clubs spelers hebben gevraagd hun salaris (deels) in te leveren, is dat bij DOVO nog niet het geval. Wel is het woord ‘salarisplafond’ intern gevallen en lijkt de club daar de komende jaren mee te gaan werken. ,,De tijden dat spelers naar DOVO kwamen voor het geld, is wat ons betreft geweest. Zo willen wij niet bekend zijn. Voetballers moeten hier spelen omdat we een toonaangevende vereniging zijn.”

Dat zal moeten ook, want ook de sponsoren van de club uit de derde divisie hebben het lastig. Zomaar even het handje ophouden om weer een speler met naam naar de club te halen, is er de komende periode niet meer bij. ,,Dat willen we ook helemaal niet. De sponsoren die wij hebben, zijn goud waard. Ze zijn ons trouw gebleven in een hele lastige tijd en met hen samen willen we bouwen. Samen komen we door deze crisis.”

LASTIGE PERIODE Die toekomst moet ingegaan worden met een selectie die minimaal derde divisie-waardig is. Maar hoe scout je eventuele nieuwe spelers als er momenteel niet gevoetbald mag worden? Calderwood lacht als hij hiermee wordt geconfronteerd: ,,Ja, niet. Daarom ben ik blij dat ons scoutingsnetwerk zo groot is. We hadden al heel veel spelers in kaart en moeten creatief zijn. Spelers mee laten trainen, bijvoorbeeld? Tja, weet je wat het is; voor elke club is het momenteel zoeken hoe we met deze lastige periode om moeten gaan. Dat is bij ons niet anders. Toch heb ik het gevoel dat we op de goede weg zijn en het belangrijkste: er is rust.”

advertentie
VV Veenendaal strijdt (archiefbeeld)
Van Gent Finaleweken: Veenendaal recht rug na deceptie en vergeet te winnen: 'we willen er nog volle bak voor gaan'
Levi Vos was namens VRC twee keer trefzeker tegen SV Nieuw Utrecht (hier op archieffoto tegen EDO)
Van Gent Finaleweken: VRC blijft koploper op de hielen zitten; 'Wij moeten ons vooral op onze eigen wedstrijden focussen'
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd'
advertentie
VV Veenendaal strijdt (archiefbeeld)
Van Gent Finaleweken: Veenendaal recht rug na deceptie en vergeet te winnen: 'we willen er nog volle bak voor gaan' 10 minuten geleden
Levi Vos was namens VRC twee keer trefzeker tegen SV Nieuw Utrecht (hier op archieffoto tegen EDO)
Van Gent Finaleweken: VRC blijft koploper op de hielen zitten; 'Wij moeten ons vooral op onze eigen wedstrijden focussen' 13 minuten geleden
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 5 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 19 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves gisteren
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45