Afbeelding
Ali van Vemde

VMHC Spitsbergen hoopt op goed nieuws: ‘Denken in oplossingen’

Hockey

VEENENDAAL Bij hockeyvereniging Spitsbergen hopen ze dat er vanavond tijdens de persconferentie toch een beetje goed nieuws komt en dat de spelers de zaal in kunnen. Het liefst zijn ze actief in een zaalcompetitie, maar als dit niet mogelijk is dan is enkel en alleen trainen ook een optie. ,,Vooral voor de jeugd willen wij iets aan kunnen bieden.” 

door Jeroen van der Veer

Momenteel mogen de jonge leden in grote groepen trainen en daarom worden bij VMHC Spitsbergen diverse activiteiten georganiseerd. Leuke oefenvormen, kleine onderlinge partijtjes en andere bezigheden. ,,De wat ouderen trainen in groepjes van vier”, laat voorzitter Marieke Roorda weten. ,,We hebben de velden opgedeeld en daardoor is nog best veel mogelijk. Denken in oplossingen, hé?! In de zaal hopen wij dit ook te kunnen doen, maar veel hangt van de persconferentie af.”

DE ZAAL IN Want nu de winter aanbreekt, gaan alle hockeyclubs verder in de zaal. ,,Ik snap dat de overheid de reisbewegingen zo minimaal mogelijk wil houden en dat maatregelen nodig zijn. Toch hoop ik dat we kunnen blijven trainen. Wij als vereniging vinden het namelijk erg belangrijk dat de jeugd bezig kan blijven en onderling plezier heeft.”
Voor de oudere leden ligt het mogelijk anders, weet ook Roorda. ,,Ze mogen nu in groepjes van vier trainen, maar het zou zomaar kunnen dat dit naar twee wordt gebracht. Tja, dan is het niet rendabel om met hen de zaal in te gaan.”

KOSTEN Om er zeker van te zijn dat Spitsbergen in de zaal actief kan zijn, werd eind vorig seizoen al een planning gemaakt. Deze is doorgegeven aan Sportservice Veenendaal en Spitsbergen moet logischerwijs huur betalen voor de zalen. ,,Niemand had toen kunnen weten dat we nu in zo’n situatie zitten. We zijn hierdoor in zwaar weer gekomen en hebben het financieel niet makkelijk. Daarom ben ik wel benieuwd wat er gaat gebeuren als we van de overheid niet meer kunnen sporten. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat we ook dan een goede oplossing vinden, want de samenwerking met de gemeente Veenendaal en Sportservice Veenendaal is goed. Zij zijn erg meedenkend; dat mag ook wel eens gezegd worden.” 

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 20 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 22 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' gisteren
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02