Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Botic van de Zandschulp naar halve finale in Hamburg

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp heeft de halve finale bereikt op het challenger toernooi van Hamburg. De Veenendaalse tennisser klopte de Duitser Cedrik-Marcel Stebe in twee sets: 6-3, 6-3.

In de eerste set waren drie breaks te zien. Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd leverde de Duitser op 3-2 voor Van de Zandschulp zijn service als eerste in. In plaats van verder uitlopen en de set ‘simpel’ uitspelen, moest ook de Veenendaler zijn service inleveren. Omdat hij Stebe direct daarna opnieuw brak, ging de set alsnog naar Van de Zandschulp: 6-3.

De tweede set begon lastig voor Van de Zandschulp. Nadat Stebe de eerste game had gepakt, moest de Veenendaler vol aan de bak om zijn eigen eerste game te behouden. Daarbij kreeg hij ook breakpunten te verwerken, maar hij hield stand en kwam op 1-1. Dat gaf hem een flinke boost, want even later stond het al 4-1 voor Van de Zandschulp. De Duitser kwam nog wel een beetje terug in de set, maar op 5-3 kreeg Van de Zandschulp zijn eerste matchpoints en op het derde was het raak: 6-3.

Daarmee is de Veenendaalse tennisser hard op weg om zijn prestatie van vorig jaar te evenaren. Toen won hij in Hamburg zijn eerste en tot nu toe enige challenger toernooi uit zijn loopbaan. Daarna was hij nog finalist in Koblenz en vorige week ook in Ismaning.

In de halve finale speelt Van de Zandschulp morgen tegen de Japanner Taro Daniel. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Drietal verlengt samenwerking: staf van DOVO krijgt vorm 1 uur geleden
Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 3 uur geleden
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 5 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 8 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 23 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00