Wilco Kelderman vlak na de race van zaterdag waarin hij zijn roze trui verloor.
Wilco Kelderman vlak na de race van zaterdag waarin hij zijn roze trui verloor. Team Sunweb

Wilco Kelderman stelt derde plek veilig in Giro d’Italia

Wielrennen

VEENENDAAL (ANP) Oud-Veenendaler Wilco Kelderman heeft de derde plek in het eindklassement van de Giro d’Italia veilig gesteld. De kopman van Team Sunweb raakte zaterdag de roze leiderstrui kwijt aan zijn ploeggenoot Jai Hindley, maar ook die slaagde er niet in de eindzege veilig te stellen.

De Britse wielrenner Tao Gheoghegan Hart van de ploeg Ineos-Grenadiers heeft namelijk de Ronde van Italië gewonnen. In de afsluitende tijdrit over ruim 15 kilometer bleef hij zijn enige overgebleven concurrent, de Australiër Jai Hindley, een kleine 40 seconden voor. De Australiër Hindley stond in tijd gelijk met Geoghegan Hart, die algemeen werd beschouwd als de betere tijdrijder. Dat bleek zondag.

De dagzege was opnieuw voor de Italiaan Filippo Ganna, die bewees de beste tijdrijder van dit moment te zijn. De renner van Ineos won eerder al twee individuele tijdritten in deze Giro en was ook de beste in een bergrit naar Camigliatello Silano. Ganna, ook de wereldkampioen tijdrijden, had voor de 15,7 kilometer 17 minuten en 16 seconden nodig, een gemiddelde van 54,5 kilometer per uur.

advertentie
advertentie
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 37 minuten geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 21 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 23 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30