Afbeelding
Pixabay

Botic van de Zandschulp vecht zich naar halve finale

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp heeft zich geplaatst voor de halve finale van het challenger toernooi in het Duitse Ismaning. Dat ging echter niet vanzelf. Na 2 uur en 17 minuten was het pas op het zesde matchpoint raak voor de Veenendaler. Hij klopte Tobias Kamke uit Duitsland in drie sets: 6-3, 3-6, 7-6.

De Veenendaler, zelf de nummer 174 van de wereld, begon zijn kwartfinalepartij sterk tegen de Duitse mondiale nummer 238. Dankzij een vroege break op 2-1 nam Van de Zandschulp al snel een voorsprong die opliep naar 4-1. Omdat de resterende games op service gingen was de eerste set even later voor Van de Zandschulp: 6-3.

In het tweede bedrijf was eigenlijk andersom. Toen was het Kamke die de break plaatste die de set besliste. Op 2-3 in het voordeel van de Duitser leverde Van de Zandschulp zijn service in en even later was de set voor Kamke (3-6) en de wedstrijd weer in evenwicht.

MATCHPOINTS De derde en beslissende set was vervolgens een spannende. Kamke brak Van de Zandschulp als eerste, maar waar in de eerste twee sets een break beslissend was, was dat in het derde bedrijf niet. Met vier gewonnen games op rij draaide de Veenendaler een 1-3 achterstand om in een 5-3 voorsprong. Op deze stand kon Van de Zandschulp de partij op eigen service beslissen, hij had twee matchpoints maar werd hij opnieuw gebroken: 5-4. Een game later stond het 5-5 en was de partij weer helemaal open. 

TIEBREAK Op 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen. Ook daarin gaven de twee spelers elkaar niet veel toe. Van de Zandschulp nam een snelle 2-0 voorsprong, maar even later stond hij na onder meer twee matige servicebeurten alweer 2-3 achter. Het werd zelfs 2-5 maar de Veenendaler beet zich vast en kwam terug tot 5-5. Kamke kreeg op 5-6 een matchpoint die Van de Zandschulp vakkundig onschadelijk maakte. Maar de Veenendaler zelf verzuimde om zijn derde, vierde en vijfde matchpoint te verzilveren. Toen Kamke op 9-9 een dubbele fout sloeg en Van de Zandschulp op 10-9 zelf mocht serveren, was het op het zesde wedstrijdpunt wel raak.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 12 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 14 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05