Afbeelding
Dominique Gaquiere/Pixabay

Veenendalers gaan massaal naar de tennisbanen: ‘Vooral padel is bij ons populair’

Tennis

VEENENDAAL Nu vrijwel alle competitiesporten stil zijn gelegd in verband met het coronavirus, vinden steeds meer mensen de weg naar de tennisbaan. Ook in Veenendaal merkt men een stijging van het aantal spelers dat de baan opgaat en dat is voor de verenigingen TVVW, Tennisvereniging Spitsbergen en VTC goed nieuws. 

door Jeroen van der Veer

Tennis is één van de weinige sporten die men nog wél kan spelen, al ligt bij deze tak van sport ook de competitie stil. Maar wat is er nou leuker om tijdens deze ‘tweede lockdown’ toch even de tennisbal flink te raken en hierdoor toch een uitlaatklep te hebben? Die gedachte hebben steeds meer Veenendalers en dat is te merken bij de drie clubs.

PADEL ,,Padel is opeens nog geliefder dan dat het al was”, aldus Ton van de Ridder van VTC. ,,Veel niet-tennissers vinden dat erg leuk om te doen en dat merk je op de club. Zij komen langs om een potje te spelen en komen daarna nog eens terug. Je bent namelijk echt bloedfanatiek als je op zo’n baan staat. Je gaat een uur lang helemaal kapot en hebt de volgende dag enorme spierpijn; je voelt dus echt dat je gesport hebt.”

Je gaat een uur lang helemaal kapot en hebt de volgende dag enorme spierpijnPOSITIEVE ONTWIKKELING ,,Ondanks de noodzakelijke maatregelen gaat het best wel goed met onze vereniging”, is Theo Willemsz van TVVW tevreden. De voorzitter werkt op de vereniging met veel enthousiaste vrijwilligers en de club heeft een gezond eigen vermogen. ,,Vanuit de overheid zijn er wel compensatieregelingen, maar in veel gevallen niet van toepassing voor onze vereniging. Wij hebben ongeveer 10 procent ledengroei, al zien we dat de afgelopen jaren altijd in het voorjaar/zomer. Vaak neemt dat af in de wintermaanden, al zijn we blij te ervaren dat dit nu stabiel blijft. Een mooie en positieve ontwikkeling.”

DRUPPELEND Datzelfde merkt men bij Spitsbergen, vertelt Erik Strijdhorst trots: ,,Gelukkig is er geen spectaculaire stijging, want dan wordt het lastig. Nee, het druppelt hier gewoon vrolijk door en ja, het ledenaantal is dus groeiende. Waarom ik zeg dat ik niet hoop op een spectaculaire stijging heeft te maken met twee dingen; je wil nieuwe leden goed begeleiden en dat is door alle corona-maatregelen amper mogelijk én ten tweede wil je niet dat mensen lang moeten wachten tot ze een plek op de baan hebben.”

Algemeen directeur Erik Poel van de Nederlandse tennisbond KNLTB geeft toe dat dit alles best een beetje dubbel voelt. Voor het eerst in tien jaar heeft de tennisbond een ledenaantal dat stijgt, en fors ook. Het blijkt een gevolg van het coronavirus en de maatregelen die de overheid neemt. ,,Het is raar om te zeggen, maar wij spinnen daar garen bij. Tennis is bij uitstek een sport waar je de 1,5 meter kan waarborgen.”

Tennis is bij uitstek een sport waar je de 1,5 meter kan waarborgenFLEXIBELE LIDMAATSCHAPPEN De KNLTB verwacht dat heel wat teamsporters, zoals voetballers, hockeyers en volleyballers, zich de komende weken met een racket gaan melden op de tennisbaan. ,,Tennis is een sport die past bij de behoefte van de hedendaagse sporter. Die wil sporten wanneer het hem of haar uitkomt. We moedigen onze clubs nu ook weer aan om flexibele lidmaatschappen aan te bieden. Bewegen is goed voor je weerbaarheid, dus we zijn blij dat er in ieder geval nog getennist kan worden.” 

Dat gebeurt bij de verenigingen in Veenendaal al, maar toch hoopt De Ridder van VTC dat er straks net iets meer mogelijk is. ,,Het sociale aspect is natuurlijk wel helemaal weg. Het drankje na afloop bijvoorbeeld of dat praatje met de tegenstander. Nu is het echt spelen en daarna vertrekken. Toch hoor je mij niet klagen hoor: wij zijn heel blij dat tennis nog mogelijk is en hopen nog meer mensen te kunnen verwelkomen.” 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 23 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28