Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

DOVO gaat het trainingsveld op en geeft spelers huiswerk mee

Voetbal

VEENENDAAL Om niet stil te komen staan in hun ontwikkeling, gaan de spelers van het het eerste van DOVO in groepjes van vier trainen. Daar gaat deze week mee gestart worden en het hoofdveld wordt daarvoor opgedeeld in twee delen. Hierdoor is het mogelijk om acht spelers per keer op het veld toe te laten. ,,Dit is allemaal volgens de regels, want ik heb echt geen zin in gezeik.”

door Jeroen van der Veer

Het was voor de staf van DOVO flink puzzelen, maar Scott Calderwood en zijn mannen zijn eruit. In het eerste trainingsuur zullen twee groepjes van vier onder begeleiding van één trainer het veld betreden en na een kwartier zonder activiteiten volgen vier anderen. ,,Dat zijn dan vier verdedigers of vier aanvallers”, aldus Calderwood. ,,Rutger Worm, onze spitsentrainer, gaat met de aanvallers aan de slag en John Ditewig neemt de keepers onder handen. Jose en ik gaan aan de slag met de overige spelers. Hierdoor zullen er nooit meer dan tien mensen tegelijk op het veld staan.”

FIT EN BEZIG De club heeft naar eigen zeggen uitgezocht dat dit op deze manier mag en daarom wordt er deze week gestart met deze constructie. ,,Hierdoor zien we alle spelers toch één keer in de week. Je kan ze namelijk wel opdrachten voor thuis meegegeven, en dat hebben we de afgelopen periode ook gedaan, maar je gaat toch het balgevoel missen. Op deze manier blijven spelers fit en zijn ze lekker op de club bezig. Niet ideaal, maar het is tenminste iets.”

Calderwood gaat er vanuit dat er dit jaar geen wedstrijden meer zijn, al is dat nog allerminst zeker. ,,Daarom wil ik geen risico nemen en bezig blijven. Stel we moeten over vier weken wel aan de bak? Dan zijn wij in ieder geval topfit.”

Wel wil de oefenmeester benadrukken dat de coronamaatregelen uiterst serieus worden genomen en dat men geen enkel risico opzoekt. ,,Zoals ik zei: we hebben echt goed gekeken of dit kan. Nu we op deze aangepaste manier toch bezig kunnen zijn, gaan we daarmee aan de slag.”

ANALYSEREN Verder krijgen de spelers van Calderwood ook huiswerk mee. Zo moeten zij allemaal een gespeelde wedstrijd van DOVO bekijken en deze evalueren. ,,Ik wil vijf goede en slechte momenten van ze ontvangen. Hierdoor krijg ik straks enorm veel clipjes en deze gaan we dan, als we weer bij elkaar mogen komen, evalueren. Hierdoor blijf je bezig met het groepsproces en met de goede en slechte punten kunnen we dan aan de slag.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 2 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 8 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 10 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 14 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05