Afbeelding
SnellerTestenBV

Snelteststraat in Veenendaal ingericht

Corona

VEENENDAAL Veenendalers die wachttijd willen besparen op een coronatest kunnen vanaf nu terecht in een snelteststraat aan het Koningsschoot 17 in Veenendaal. Sneller Testen BV is een initiatief van VCV-volleyballer en huisarts Hugo Rijken samen met Gerben de Wilde en Ferry Gerritsen die het bedrijf in een week tijd oprichtten. Mensen die zich in de drive-through Snelteststraat laten testen krijgen na 15 minuten de uitslag. De test kost 79 euro exclusief btw.

Het werkt als volgt. Op de website kan een afspraak gemaakt worden. De medewerkers nemen de test af en de patiënt wacht in de auto op de uitslag. ,,Onze getrainde werknemers nemen zorgvuldig de sneltest bij u af”, aldus Hugo Rijken. ,,De test bestaat slechts uit een ‘neus swap’ en zal worden afgenomen door medisch getraind personeel.” Zij staan onder supervisie van Rijken, die ook praktijk houdt aan de Vondellaan in Veenendaal.

BETROUWBAARHEID ,,Wij maken gebruik van de Roche SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test. Deze heeft een sensitiviteit (gevoeligheid) van 96,52 procent en een specificiteit 99,68. Op basis van de beschikbare gegevens adviseert het OMT (Outbreak Management Team) positief over de inzet van de antigeensneltest van Roche die wij gebruiken”, vervolgt Rijken over de betrouwbaarheid van de test. ,,Heeft u geen of milde klachten en een negatieve testuitslag, dan kunt u blijven werken. Tenzij u reeds in thuisisolatie zat vanwege contact met een COVID-19 patiënt uiteraard, maak dan de quarantaineperiode af.”

,,Het OMT adviseert bij een negatieve test in een heel vroeg stadium na contact met een besmet persoon om binnen vier dagen nog een keer te testen. Blijf thuis als u zieker wordt. Laat u dan nogmaals testen. Bij een positieve testuitslag adviseren wij u direct in quarantaine te gaan. Wij zullen dit officieel melden bij de GGD. Zij zullen vervolgens contact met u opnemen. Wij adviseren u altijd aan de richtlijnen van het RIVM te houden.”

Lees ook: Volleyballende arts Rijken in de frontlinie: ‘Elke dag zonder koorts is voor mij een zegening’

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 15 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28