Afbeelding
Ted Walker

Extra regels bij SKF: ‘Maar blij dat we mogen blijven tafeltennissen’

Tafeltennis

VEENENDAAL Twee dagen na de persconferentie van het kabinet over de verscherpte corona-maatregelen, weet ook tafeltennisvereniging SKF waar het aan toe is. Gisteren gaf SKF-voorzitter Marc Sassenus aan dat nog niet duidelijk was welke regels er gehanteerd moesten worden. Maar later op de dag kwam daar de informatie van de tafeltennisbond NTTB die duidelijkheid geeft.

Volwassenen moeten volgens de nieuwe maatregelen nu ook bij het sporten 1,5 meter afstand houden. ,,Om dat te kunnen waarborgen mogen er bij de senioren nog vier tafels in de SKF-zaal staan met een aantal hekjes ertussen. Dat betekent dat er acht spelers per zaal kunnen spelen. Ook mag er niet meer gedubbeld worden”, legt Sassenus uit. De competitie is per direct gestopt. Dat geldt ook voor de bedrijvencompetitie.

De kantine blijft gesloten en de kleedkamers en douches mogen niet meer gebruikt worden, dus sporters moeten zich thuis omkleden en na het sporten meteen weer naar huis. Maar niet voordat de gebruikte tafels en balletjes goed schoongemaakt zijn.

Er mogen in de SKF-zaal maximaal 30 personen aanwezig zijn. Sassenus: ,,In principe komt het buiten de competities momenteel niet voor dat er zoveel mensen aanwezig zijn, maar mocht dat onverhoopt wel het geval zijn dan moeten er mensen weer naar huis.” 

Het dragen van een mondkapje is nog niet verplicht. Wel geldt er een advies om een mondkapje te dragen op het moment dat je niet sport. En er mag nog steeds geen publiek naar binnen, dat betekent dat er ook bij trainingen niemand mag komen kijken.

Heel wat (extra) regels, maar Sassenus is toch tevreden: ,,We zijn blij dat we nog steeds mogen blijven tafeltennissen. Bij veel sportclubs mogen alleen jeugdleden nog sporten. We willen onze leden dan ook op het hart drukken zich ook echt aan de regels te houden. Alleen op die manier kunnen we voorkomen dat het aantal besmettingen oploopt en we straks helemaal dicht moeten.” 

advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 5 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 9 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 23 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08