Afbeelding
Ted Walker

Zwembad De Vallei: minder volwassenen binnen en aquasporten in kleinere groepen

Corona

VEENENDAAL Er mogen nog maar maximaal dertig mensen tegelijk in Zwembad De Vallei zwemmen. Dat geldt voor volwassenen en per ruimte. Dat betekent dat er tegelijk maximaal dertig personen in het instructiebad, dertig in het wedstrijdbad en dertig in het recreatiebad mogen zijn.

Voor kinderen tot en met 17 jaar geldt dit maximum niet, daarom kunnen het discozwemmen en recreatief zwemmen voor kinderen gewoon doorgaan. Maar als kinderen en volwassenen samen aanwezig zijn in het zwembad geldt het maximum van 30 personen voor kinderen en volwassenen bij elkaar. Activiteiten voor kinderen (zwemles, kinderfeestjes, Swim Fun) gaan door, maar ouders kunnen niet mee naar binnen. 

Het maximum aantal deelnemers aan banen zwemmen en aquasporten is verlaagd. Ook daar mogen maximaal dertig personen per bad tegelijk aan meedoen. Terwijl bij sommige aquasporten soms wel vijftig tot zestig deelnemers waren. Bovendien moeten deelnemers aan het banenzwemmen en de aquasporten 1,5 meter afstand houden.

RICHTLIJNEN Het zijn enkele van de nieuwe coronamaatregelen die in het zwembad gelden sinds premier Mark Rutte dinsdag op de persconferentie verscherpte regels aankondigde. Verder blijven de douches gesloten en dat geldt ook voor de horeca bij het zwembad. Kleedkamers zijn in het zwembad wel in gebruik (in tegenstelling tot kleedkamers in sporthallen en gymzalen).

Daarnaast blijven uiteraard ook de algemene richtlijnen van kracht: Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen; Houd anderhalve meter afstand; Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog; Vermijd drukte; Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes.

De nieuwe maatregelen hebben voor het recreatief zwemmen het volgende tot gevolg:

Gezinszwemmen: Er komen speciale tijdvakken om samen met jouw kind te zwemmen. De ouder schrijft in en komt samen met 1 kind (totaal 2 personen). Wil je met meerdere kinderen zwemmen? Dan schrijf je het extra kind/ de extra kinderen apart in.

Recreatief zwemmen: De tijdvakken recreatief zwemmen worden zonder ouders voor kinderen tot en met 17 jaar. Ook bij discozwemmen en kinderfeestjes zijn er geen ouders meer toegestaan.

ZWEMLESSEN Voor de zwemlessen betekenen de nieuwe maatregelen geen verandering ten op zicht van hoe het de laatste tijd ging. Ouders waren helaas al niet welkom, en dat geldt ook voor het afzwemmen.

Heb je algemene vragen? Stuur een e-mail naar: communicatie@sportserviceveenendaal.nl. Kijk voor openingstijden, lesroosters, richtlijnen, inschrijven en meer informatie op de website van Sportservice Veenendaal.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 2 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO gisteren
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41