* Archieffoto
* Archieffoto Jeroen van der Veer

SKF in de wachtkamer na persconferentie van Mark Rutte

Tafeltennis

VEENENDAAL Bij tafeltennisvereniging SKF weten ze nog niet zo goed waar ze aan toe zijn. Waar bij tennis bijvoorbeeld wel duidelijk is wat de regels zijn na de aangescherpte maatregelen, is het bij tafeltennis nog maar de vraag welke regels er gehanteerd moeten worden. Een ding is echter wel duidelijk: de competitie komt ook voor hen vier weken stil te liggen. 

door Jeroen van der Veer

Na de persconferentie van dinsdagavond kroop SKF-voorzitter Marc Sassenus ook achter de telefoon en hij zocht app-contact met lotgenoten. Wat zou dit nou betekenen voor hun sport? Het is een vraag die nog maar moeilijk te beantwoorden is. ,,Wij zijn geen contactsport, dus dat zou betekenen dat je prima kan trainen. Of dat in kleine groepjes van vier moet is niet duidelijk en mogen we bijvoorbeeld met dertig man in onze hal?”

Die vragen worden door de bond momenteel uitgezocht en Sassenus hoopt daar vandaag of morgen antwoord op te hebben. Toch is de echte charmes van het tafeltennis al verdwenen, heeft ook de voorzitter gemerkt. De Veenendaalse tafeltennisvereniging staat bekend om zijn gezellige hal, met veel publiek en waar het rondom de bar druk is . ,,Maar de kantine was al gesloten en publiek was niet welkom... het was echt je wedstrijdje spelen en weer weg.”

Toch heeft ook SKF met de maatregelen te dealen en proberen ze er het beste van te maken. Leden hebben zich nog niet uitgeschreven. ,,Gelukkig niet”, zegt Sassenus. ,,Maar blijft dat zo? De maatregelen nu zijn voor de komende vier weken... maar wat als dit langer aanhoudt, blijven leden én sponsoren ons dan trouw? Dat is de vraag... al moet het natuurlijk vooral om de gezondheid gaan. Die is het belangrijkste.”

Echt hele grote zorgen heeft de voorzitter nog niet. Natuurlijk wordt de kantineomzet hard gemist, maar de schaapjes staan nog wel op het droge. ,,Dat de wedstrijden eruit liggen, is vervelend. Alleen je wil graag bezig blijven en als club wat kunnen aanbieden. Daarom zou het fijn zijn als we wel kunnen blijven trainen en eventueel onderling een potje spelen. Bij tafeltennis heb je, als je niet dubbelt, voldoende ruimte tussen de spelers om dat op een verantwoordelijke manier te doen. Hopelijk denkt de bond daar ook zo over en horen we snel meer.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 11 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 16 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 20 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30