Afbeelding
Ted Walker

VZC houdt meer dan drie punten over aan het duel tegen Het Y

Waterpolo

VEENENDAAL Er is bij de waterpolomannen van VZC wat moois gaande en de wedstrijd tegen Het Y was daar misschien wel hét voorbeeld van. Met talent Pepijn Stevens en nieuwkomer Lars de Laat als uitblinkers en een scorende Jonie Brouwer als hoofdrolspeler werd de tegenstander in de laatste tien seconden verslagen. Toch ging het alles behalve eenvoudig en dat is precies zoals het seizoen voor de Veenendalers hoogstwaarschijnlijk gaat lopen; goede en minder goede momenten wisselen elkaar in een moordend tempo af.

door Jeroen van der Veer

Met twee spelers van buitenaf bouwt VZC aan een nieuw team dat weer een rol van betekenis moet gaan spelen. Natuurlijk is het niet realistisch om te denken dat de ploeg van Guido Schreuder binnen drie jaar in de eredivisie speelt, maar die divisie is wel de stip aan de horizon. Daarvoor is echter wel veel nodig, al worden de bouwstenen nu gelegd. 

Coach Schreuder wil daar helemaal niet mee bezig zijn. Natuurlijk heeft hij ambities, maar of het realistisch is? Die vraag kan pas over enkele jaren beantwoord worden. Nu is de coach vooral bezig om van zijn ploeg een geoliede machine te maken en daar is hij druk zat mee. Dat bleek zaterdag tegen Het Y wel, want VZC had echt een lastige avond.

Mede door het uitstekende keeperswerk van de talentvolle Stevens bleef de schade in de eerste periode beperkt (3-4) en vervolgens lieten de VZC-spelers in de tweede periode zien erg goed te kunnen waterpoloën. De achterstand werd weggewerkt en omgebogen naar een 7-6 ruststand. Vooral de 5-4, waarbij ervaren krachten Jeroen Westenbrink en Lars de Laat aan de talenten lieten zien wat je kan doen op wilskracht, was een treffer van grote schoonheid. 

FELLE DISCUSSIE In het derde deel van de wedstrijd liep VZC uit naar 9-6, maar vervolgens kwam Het Y terug tot 9-8 en werd het laatste deel van de wedstrijd onnodig spannend. In een time-out aan de kant van de Veenendalers werd in de vierde periode duidelijk dat er binnen VZC niemand een streepje voor heeft. Zo werd Westenbrink vermanend toegesproken door Schreuder én assistent Ritske van Wijk en stonden de jongere spelers met open mond toe te kijken. Na een felle discussie gaven de drie mannen elkaar een box, stonden de neuzen weer dezelfde kant op en waren de messen geslepen. Een stukje top-sportmentaliteit, zullen we maar zeggen. 

Die wake up-call was nodig ook, want met nog 35 seconden op de klok was de tussenstand 12-12 en kon VZC zich opmaken voor een laatste aanval. En ja, op wie kan je dan beter leunen dan op de brede schouders van Jonie Brouwer? De linkspoot eiste de bal op, keek, schoot en besliste met nog 7 seconden op de klok de wedstrijd in het voordeel van de Veenendalers. 

ONTWIKKELING De punten waren daardoor binnen, maar de wedstrijd tegen Het Y was veel meer waard. Jong talent liet zich zien, ervaren spelers pakten hun rol en Schreuder heeft er nog meer huiswerk bijgekregen. Want hoe krijgt hij de ploeg stabieler en hoe zorgt hij ervoor dat de dalen in een wedstrijd minder diep worden? De komende tijd kan hij daar flink over nadenken, want het kan zomaar zo zijn dat dinsdagavond wordt besloten dat het sporten even niet meer mogelijk is. Laten we -sportief gezien- hopen van niet, want alleen wedstrijden spelen brengt dit team verder in hun ontwikkeling.

* Na het weekend volgt een (video)interview met matchwinnaar Jonie Brouwer. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 22 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 52 minuten geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02