Omar Riani, vijfde van links, dacht dat Arie Struijk een opvallende tattoo had.
Omar Riani, vijfde van links, dacht dat Arie Struijk een opvallende tattoo had. ZVC Veenendaal
De keuze van

De keuze van Omar Riani: ‘Je bent rijk door je hebzucht te verkleinen’

Rubrieken

VEENENDAAL Bij ZVC Veenendaal speelt al langer een baltovenaar die naar de naam Omar Riani luistert. De 33-jarige voetballer speelde in het verleden onder andere voor DOVO en heeft nu vooral plezier in het spelen van zaalvoetbal. Tijd om de glasvezel-monteur eens enkele vragen te stellen.

door Jeroen van der Veer

Wie van je medespelers is er beter in de derde dan in de eerste en tweede helft? ,,Dat is Henry Davelaar, deze keeper heeft meer oog voor zijn drankje dan voor zijn doel.”

Wie ligt het meest bij de verzorger / verzorgster? ,,Dat ben ik zelf. Dat heeft te maken met het feit dat ik een liesblessure had.”

Met welke teamgenoot zou je een dagje willen ruilen en waarom? ,,Met Hicham Saidi. Die heeft namelijk vaker vrij dan dat hij werkt. Doe mij ook maar zo’n een baan als leraar...”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt deze naam vandaan? ,,Mourad Marbouh wordt ‘ouwe’ genoemd, omdat hij op zijn twaalfde al baardgroei had.”

Wat is de beste smoes die je ooit gebruikt hebt om ergens onderuit te komen? ,,’Ik voel mij niet goed’ is het meest gebruikte excuus. De meeste mensen gebruiken het om een dagje vrij te krijgen of om het weekend met een dag te kunnen verlengen.”

Wie van je teamgenoten heeft de mooiste tattoo? ,,Zelf dacht ik aan Arie Struijk, maar dat schijnt gewoon zijn normale gezicht te zijn.”

Wie heeft de meeste vedette-neigingen en welke trekjes heeft hij/zij dan? ,,Adil el Bissis doet graag zijn best. Hij doet ook gerust 50 push-ups voor het vrouwelijk publiek.”

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Jamal Bendadi; samen door de woestijnen van Marokko hobbelen op twee kamelen. Door het mulle zand, stap voor stap richting de horizon. Om ons heen zie je niets anders dan zand. Midden in de woestijn in een tent slapen, net als een nomade. De kamelen houden ‘de wacht’. ‘s Avonds eten we een traditionele tajine-maaltijd, drinken we zoete muntthee en luisteren we naar berberliedjes rond het kampvuur. Heerlijk vakantie dan, toch?”

Als je deze sport niet zou beoefenen, welke dan wel? En waarom? ,,Schaken, het is enorm stil...maar je hersens zijn keihard aan het werk.”

Welke speler moet je uit de buurt van het andere geslacht houden en waarom? ,,Max Kok, zijn achternaam geeft al tekst en uitleg.”

Welke speler van een andere ploeg zou je het liefst toevoegen aan je eigen team en waarom? ,,Ismail Ouaddouh, hij is de beste zaalvoetballer in Nederland. Ik zou zeggen: zoek hem eens op via YouTube.”

Wie is de ijdeltuit van de ploeg? ,,Anass Lahnine. Zijn quote is dan ook ‘als je haar maar goed zit’.”

Stel de ‘bel-Chinesen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken waardoor je net geen kampioen wordt? ,,Nee je bent namelijk niet rijk door je rijkdom te vergroten, maar door je hebzucht te verkleinen.”

Wie heeft de allerleukste partner van jouw teamgenoten en mag wel wat vaker langs de lijn komen kijken? ,,Wat dat betreft mogen ze vaker komen kijken. Ik heb nog geen partner gezien, stelletje zuinigers.”

Voor welke beroemdheid zou jij je huidige vriend(in) inruilen? ,,Chantal Jansen is de mooiste vrouw.”

Wat is de mooiste sportcliché dat je hebt gehoord? ,,We zullen in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen.”

Scoor je liever tien keer of geef je liever twintig keer een pass waaruit gescoord wordt? ,,Ik ga toch voor twintig keer een pass waaruit gescoord wordt.”

Wie van jouw teamgenoten zou mee kunnen doen aan Temptation Island? ,,Zonder enige twijfel zeg ik op deze vraag: ‘Adil el Bicep’.”

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Arie Struijk;  daar zouden Geer en Goor nog wat van kunnen leren.....”

Tot slot; wat is jouw favoriete opstelling met spelers met wie jij ooit hebt samengespeeld? Samir Saidi (ZVC), Anouar Tmim (ZVC), Ilias Achenteh (ZVV Eindhoven), Bilal Achenteh (ZVV Eindhoven), Mohammed Riani (ex-GVVV), Ismael Ouhadouh (Scherpenzeel), Mohammed Bendadi (TEC Tiel), Tevik Ceyar (Scherpenzeel) en Ahmet Kilic (FC Jeugd).

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 8 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28