Afbeelding
Brenda Dekker

Puzzelaar Jochem Twisker (GVVV): ‘We spelen met poep in de broek’

Voetbal

VEENENDAAL Een dag na de bekeruitschakeling tegen HHC Hardenberg is trainer Jochem Twisker nog nauwelijks bijgekomen. Rond de klok van half twee was de oefenmeester pas thuisgekomen en echt tijd om de wedstrijd te evalueren is er nog niet geweest. Toch is hem een ding opnieuw duidelijk geworden: dit GVVV heeft nog een lange weg te gaan.

door Jeroen van der Veer

Na een slijtageslag viel de winnende treffer (3-2) in de 119de minuut en daardoor werd GVVV uit de beker gekegeld. Dat had vooral te maken met de dramatische eerste helft, weet ook Twisker. ,,We geven de twee goals heel makkelijk weg. Onze verdediging wordt bij de 1-0 kinderlijk eenvoudig uitgekapt en bij het tweede doelpunt ging eigenlijk alles mis. Het baart mij zorgen hoe vrijblijvend wij verdedigen. Niet alleen achterin, maar op het hele veld.”

Door Philip Ties kwam GVVV vlak voor rust terug in de wedstrijd en begonnen de Veenendalers in de tweede helft opeens wel te geloven in een resultaat. ,,We kunnen verdomd aardig voetballen, maar spelen met poep in de broek. Daar moeten we mee ophouden. Ik heb het gevoel dat alle puzzelstukjes bijna liggen, maar er moet nog wel het een en ander gebeuren.”

Terwijl Twisker even gaapt -’het was laat vannacht hé’- en nadenkt, valt er een stilte om vervolgens kritisch in de spiegel te kijken: ,,Het is mij nog nooit overkomen dat ik in oktober nog bezig ben om de puzzel te leggen. Normaal staat een elftal dan, maar dat is dit seizoen niet het geval. Dat is iets wat ik mijzelf verwijt.”

Toch is er geen tijd om nog heel veel langer rustig door te puzzelen. Keiharde punten zijn er nodig en daarom is zaterdag erg belangrijk. Het duel tegen Noordwijk staat op het programma en er is maar één mogelijkheid: winnen. ,,Doen we dat niet, dan wordt de druk echt groot. Dat moeten we voorkomen en de punten pakken.” 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 21 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45