Afbeelding
Pixabay

Musical over Johan Cruijff volgend jaar in première in Leusden

Uitderegio

LEUSDEN (ANP) Bijna vijf jaar na het overlijden van Johan Cruijff wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een musical over het leven van de legendarische voetballer. Het stuk moet volgend jaar september in première gaan in het nieuwe AFAS Theater in Leusden, zo hebben regisseur en scriptschrijver Tom de Ket en theaterproducent Wolter Lommerde bekendgemaakt.

De musical, getiteld 14 de musical, bevat rock, opera en hiphop en gebruikt in de vormgeving een combinatie van digitale projecties en fysieke decorstukken. Wie de hoofdrollen gaan spelen wordt later bekendgemaakt.

De makers laten op verzoek van het management van de oud-voetballer, dat betrokken is bij de ontwikkeling, Cruijff vooral veel praten en voetballen en niet zingen. ,,We hebben er het volste vertrouwen in dat het een kwalitatief zeer sterke voorstelling wordt", zegt Carole Thate van Cruyff Management.

Een grote rol is weggelegd voor Cruijffs vrouw Danny. ,,Haar sterke persoonlijkheid en uitgesproken meningen zorgden er mede voor dat het magere jongetje uit Betondorp, werd wie hij was", zo laten de makers weten.

De voorstelling wordt volgend jaar wekelijks van woensdag tot en met zaterdag opgevoerd. De theaterproducent gaat er daarbij van uit ,,dat er geen drastische maatregelen tegen corona meer nodig zijn."

De redactie van RegiosportVeenendaal.nl selecteert belangrijke, opvallende en spraakmakende sportverhalen en nieuwtjes uit de regio. Lees deze verhalen onder de rubriek 'Uit de regio'.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 14 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45