Afbeelding
Ted Walker

Dubieuze beslissingen zorgen ervoor dat DOVO uit het KNVB-bekertoernooi ligt

Voetbal

VEENENDAAL Negentig minuten lang domineren en uiteindelijk toch met lege handen staan. Het gebeurde voetbalvereniging DOVO dinsdagavond tegen DVS’33. In het bekerduel won de ploeg uit Ermelo onverdiend met 0-1 en werd er na afloop vooral gesproken over de arbitrage. ,,Volgens mij waren de scheidsrechters nog in opleiding”, baalde verdediger Daan Disveld.

door Jeroen van der Veer

Twee penaltymomenten die niet geven werden en twee doelpunten afgekeurd; het gebeurde deze bekeravond allemaal in het nadeel voor DOVO. Voorafgaand aan de wedstrijd staken de supporters buiten het complex vuurwerk af en dat zou het startsein blijken van een spectaculaire avond. Het werd een bekerduel dat zeker duizenden toeschouwers had verdiend, maar nu werd aanschouwd door een handjevol mensen.

OVERTREDING In de openingsfase waren beide ploegen duidelijk van plan om vooral niet te verliezen: DOVO keek de kat uit de boom, terwijl DVS’33 maar nauwelijks ruimte vond op het veld. Pas na de 100% kans van Niels Willems kwam de wedstrijd echt op gang en de eerste aanval van DVS’33 bleek direct goud waard. Na half ingrijpen aan de linkerkant werd doelman Jeroen Vrolijk in de korte hoek verslagen.

De tegentreffer was het begin van een offensief dat in totaal tachtig minuten duurde. Hierin leek de ploeg van Scott Calderwood ook de verdiende gelijkmaker te produceren, maar enkel en alleen de grensrechter zag dat de voorzet van Mitchell de Zwart over de achterlijn was geweest. Dat was de tweede dubieuze beslissing, want even daarvoor zag de scheidsrechter een overtreding binnen de zestien meter over het hoofd.

HANDS In beide gevallen zat de arbitrage ernaast en daarom moesten de Veenendaler in de tweede helft op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Ondanks het betere van het spel, duurde het tot de zestigste minuut voordat de eerste grote kans te noteren viel. Een schotje van Jasper Waalkens kon eenvoudig gepakt worden. Met Quincy Arends binnen de lijnen ging DOVO in het laatste kwartier echt alles of niets spelen en het leek ‘alles’ te worden.

Leek, want opnieuw gooide de scheidsrechter roet in het eten. Eerst zag hij een duidelijke overtreding op Bo van Essen over het hoofd en vervolgens werd een doelpunt afgekeurd. ,,Hij zei dat ik hands maakte”, aldus Jordie van der Laan, die Nick de Bondt de treffer zag maken. ,,Maar dat klopt echt niet. De verdediger van DVS’33 raakte hem met zijn hand en dat zeiden ze zelf ook.”

Tja, maar wat koop je ervoor? Juist, helemaal niets en daarom droop DOVO af en moest het toezien hoe DVS’33 aan het feesten was. ,,Ik verlies liever 0-5 dan dat je op deze manier verliest”, probeerde Disveld zijn frustraties nog te onderdrukken.

* Woensdagochtend volgt een video-interview met Daan Disveld op RegiosportVeenendaal.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 14 minuten geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 3 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' gisteren
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00