Afbeelding
Roelofs

VMHC Spitsbergen komt te laat op stoom

Hockey

VEENENDAAL De hockeyvrouwen van VMHC Spitsbergen kwamen te laat terug in de wedstrijd en daardoor ging er zondagmiddag verloren. In en tegen Purmerend bleek de tegenstander met 3-2 te sterk.

door Jeroen van der Veer

Ondanks dat Spitsbergen goed aan de wedstrijd begon, werden de Veenendaalse vrouwen op achterstand gezet door een pass dwars door de as heen. ,,In het tweede kwart liepen we meer achter de feiten aan en had Purmerend het spel in handen”, aldus coach Nicky Roelofs. ,,In deze periode scoorden zij ook twee keer.”

Nog voor rust deed Lynn van Mourik op aangeven van Esmee van de Berg iets terug en in de derde periode speelden de vrouwen met veel pressie. Het geloof was er weer en de dames gingen beter hockeyen. In het vierde kwart kwam de beloning via Ruby van der Stok op aangeven van Sterre Bouwmeester, maar dit bleek niet genoeg voor een gelijkspel.

,,We zullen gewoon hard moeten blijven trainen en werken; dan geloof ik dat we met dit team en deze instelling het nog hoog kunnen schoppen deze competitie.”

Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 23 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28