Afbeelding
Ted Walker

Doelpunten Panter moeten bevrijdend werken voor het groepsproces

Voetbal

VEENENDAAL Een koud windje, amper tot geen publiek langs de lijn en dan ook nog eens regen; nee, het waren geen fijne omstandigheden voor Panter en Oranje Wit en toch werd het voor eerstgenoemde een fijne middag. De ploeg van Bertho van Neerbos won niet alleen, maar zag bepaalde spelers ook eindelijk doelpuntjes meepakken die wel eens bevrijdend kunnen gaan werken.

door Jeroen van der Veer

Al wekenlang traint Van Neerbos op het 5-3-2 systeem, maar of dit nou zo’n succes is? Op die vraag kan zelfs de trainer nog geen antwoord geven en dat werd zaterdagmiddag bevestigd. Zijn ploeg is nog altijd zoekende en mede daardoor kon Oranje Wit binnen twintig minuten op een 0-1 voorsprong komen. Direct schakelde de oefenmeester en werd er teruggegrepen op de vertrouwde 4-3-3 formatie. 

JACHT Met meer houvast en patronen kreeg Panter grip op het duel en gebeurde er iets wat niet vaak voorkomt. Na een voorzet van Ron Juffer wist Aron de Kaste met zijn hoofd te scoren. ,,Haha, ja... dat ga je niet vaak zien”, glunderde de oefenmeester na afloop. De gelijkmaker, in de 42ste minuut, zorgde er wel voor dat Panter het geloof terugkreeg en de jacht op de 2-1 was geopend. 

Deze werd zelfs voor rust nog gevonden; na een prima aanval was Harmen Diepgrond het eindstation. ,,Dat had die jongen nodig”, weet Van Neerbos. ,,Hij zat de laatste tijd niet goed in zijn vel en dan helpt zo’n goal wel.”

GUNFACTOR Dat bleek ook wel, want na de rust was hij ook de maker van de 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. Stef van der Haar (vrije trap, onder de muur door) en Sam van Schuppen waren verantwoordelijk voor het slotoffensief; 5-1. ,,Dat Sam scoort, vind ik mooi. De laatste tijd heb ik enorm veel met hem gesproken en hij traint keihard. Dat heeft zich nu uitbetaald in een goede invalbeurt én een doelpunt. Die jongen heeft op een of andere manier gewoon de gunfactor, maar hij moet het wel laten zien. Hopelijk helpt deze treffer hem in zijn ontwikkeling.”

COMPLIMENT Kortom; het was een goed middagje voor Panter en dat terwijl het een bijzondere dag was. Een duel van Panter zonder fanatieke supporters op het balkon is toch anders, vond ook de oefenmeester. ,,Het is absoluut niet leuk, maar we moeten er allemaal mee dealen. Desondanks wil ik mijn ploeg een groot compliment geven; ze hebben het na de 0-1 goed opgepakt en je merkt dat we als groep stappen maken. Dat proces moeten we nu een vervolg geven en onszelf belonen met een periodetitel. Want ja, dat is wel ons doel.”

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 13 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 21 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 22 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45