Afbeelding
Jeroen van den Berg

Loepzuivere hattrick bezorgt DOVO de punten tegen Staphorst

Voetbal

VEENENDAAL Met een loepzuivere hattrick heeft Bo van Essen er persoonlijk voor gezorgd dat DOVO van Staphorst won. De buitenspeler scoorde met links, met rechts en met het hoofd en was verantwoordelijk voor alle Veenendaalse treffers; 3-2. 

door Jeroen van der Veer

Binnen vijf minuten had de snelle aanvaller zijn eerste treffer van de middag al achter de doelman liggen en werd het goede begin van de Veenendalers beloond. Toch deden de bezoekers al vrij snel iets terug en kon DOVO opnieuw beginnen. 

Terwijl de klok net dertig minuten had aangegeven, sloeg Van Essen opnieuw toe, maar opnieuw werd de voorsprong niet lang vastgehouden. Nog voor de pauze werd het 2-2 en kon de Calderwood-brigade opnieuw beginnen. ,,Ongelofelijk; zij komen twee keer voor de goal en scoren twee keer”, aldus de oefenmeester. ,,Enorm frustrerend, maar ik vond ons te goed spelen om in de rust boos te worden.”

Wat Van Essen in de eerste helft deed, herhaalde hij in de tweede. Vrij snel wist hij een DOVO-doelpunt te realiseren en zijn doelpunt in de 52ste minuut bleek de winnende. Een slotoffensief(je) van de bezoekers werd vervolgens in de kiem gesmoord, waarna DOVO zelf vergat de 4-2 te maken. ,,We vergaten het duel op slot te gooien en daarom was het nog even spannend. Maar goed; de punten zijn binnen en dat is verdiend.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 4 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 11 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 13 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45